Vláda sľubuje podporu, ID.7 prichádza do predaja a Tesla prekvapuje aktualizáciou | Prehľad týždňa

Počas posledného týždňa sa vo svete elektromobility udialo hneď niekoľko zaujímavých vecí. Aby ste o žiadnu dôležitú informáciu neprišli, pripravili sme pre vás prehľad tých najzaujímavejších správ, ktoré prišli počas prebiehajúceho týždňa.

Slovensko musí urýchlene prijať opatrenia na podporu elektromobility

Robert Fico, predseda vlády SR, hovorí, že s aktuálnou situáciou nemôžeme byť spokojní. Slovensko je v súvislosti s výrobou automobilovou veľmocou a vyrábajú sa u nás aj elektromobily. Z tejto obrovskej koncentrácie automobilového priemyslu vyplývajú aj možné riziká, ktoré by mohli mať veľmi negatívny dopad na naše hospodárstvo.

Tlak týkajúci sa elektromobility je naozaj veľký, vyspelý svet prechádza na elektromobily podstatne rýchlejšie ako Slovensko. Čo s tým chce spraviť súčasná vláda?

Tesla Model 3 dostáva adaptívne LED svetlomety

Najnovší Model 3 Highland od Tesly bol predstavený na prelome leta a jesene minulého roka a prišiel s množstvom noviniek. Či už vizuálneho, ale aj funkčného charakteru. Jednou z noviniek sú aj svetlomety, ktoré sú v porovnaní s predchodcom výrazne lepšie.

Volkswagen uviedol na slovenský trh vlajkovú loď ID.7 s dojazdom 621 km – poznáme novú cenu

Volkswagen ID.7 zastupuje v ponuke elektromobilov u nemeckej automobilky najvyššiu priečku. Dnes bol oficiálne uvedený aj na slovenský trh. Po tom, ako sme na jeseň informovali o zverejnení cien vozidla v predpredaji, tu máme aj oficiálne spustenie predaja. Volkswagen zverejnil nový cenník priamo na svojich stránkach.

Súvisiacie články

Golf oslavuje 50 rokov. Prichádza ako plug-in hybrid so 100 km dojazdom a DC nabíjaním

Volkswagen Golf svoje 50. narodeniny oslavuje príchodom novej generácie. Rovnako ako koncernoví súrodenci prichádza aj v prevedení plug-in hybrid. Plug-in hybrid Volkswagen Golf sa do ponuky dostáva so známym označením eHybrid, 6-stupňovou prevodovkou eDSG a výkonom 150 kW. Aj s príchodom najnovšej generácie zostávajú v ponuke dva typy karosérií – hatchback aj kombi.

NearCharger.sk: Budujeme najlepšiu komunitu majiteľov elektromobilov. Pridajte sa k nám!

Portál MojElektromobil.sk si vás dovoľuje pozvať do novej komunity majiteľov a priaznivcov elektromobilov Nearcharger.sk, kde sa aj s nami môžete podeliť o svoje skúsenosti, rady a odporúčania. Získajte prístup k exkluzívnym informáciám a ponukám a súčasne pomôžte rozvoju elektromobility na Slovensku.

Tesla vyrobí cenovo dostupný elektromobil. Reaguje na agresívne ceny čínskych značiek

V roku 2024 máme komplexnú ponuku elektromobilov v najrôznejších cenových kategóriách. Avšak čo sa týka cenovo dostupných modelov, tam situácia až taká ružová nie je. Tie najlacnejšie sú stále v porovnaní so spaľovákmi pomerne drahé a dojazdom či rýchlym nabíjaním neohúria. Najbližšie roky by mali priniesť zmenu.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.