Tesla spustila zatiaľ najväčší Supercharger. 56 stojanov s výkonom do 250 kW

Najväčší Tesla Supercharger V3 - Firebaugh Kalifornia (Foto: Twitter/Tesla Owners East Bay)

V kalifornskom meste Firebaugh otvorila Tesla svoj najväčší Supercharger. Je tu 56 stojanov s výkonom 250 kW a prístreškom s fotovoltickými panelmi. Sú tu aj reštaurácie a ďalšie služby.

Donedávna sa nachádzal najväčší Supercharger Tesly v Číne. Teda presnejšie ide o tri stanice Supercharger (v Pekingu a Šanghaji), z ktorých každá poskytuje 50 nabíjacích stojanov. Vo fabrike Giga Shanghai Tesla vybudovala Supercharger so 64 stojanmi, ktoré však nie sú verejne prístupné a slúžia len potrebám tamojšej fabriky.

Súvisiacie články

Najväčší európsky Tesla Supercharger sa nachádza v Nórsku, kde spoločnosť vybudovala 42 nabíjacích stojanov v meste Rygge. 40 nabíjacích stojanov Tesla má vyrásť aj v nabíjacom parku Ladepark Kreuz Hilden v Nemecku, zatiaľ je ich tu 20. Pred pár dňami sme vás informovali aj o výstavbe novej stanice Supercharger na Slovensku so 4 nabíjacími stojanmi. Pôjde o celkovo štvrtý Supercharger u nás, no prvý s výkonom až 250 kW (V3).

Kombinovaný maximálny výkon Superchargeru vo Firebaugh je 14 MW. Na mieste sa nachádzajú aj batériové úložiská na uskladnenie solárnej energie.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.