Lexus predstaví prvý elektromobil už v novembri, výroba začne o rok

Automobilka Lexus patriaca japonskej Toyote predstaví svoj prvý model, plne batériový elektromobil v novembri tohto roku. Výroba sa začne na konci roku 2020.

Na základe konceptu elektromobilu Lexus LF-30 v Tokiu Lexus odhalil aj svoj elektrifikačný plán. Okrem elektromobilov v ňom ráta aj s plug-in hybridmi, hybridmi a pohonmi s vodíkovými palivovými článkami.

Koncept elektromobilu Lexus predstavený na autosalóne Tokyo Motor Show 2019

PHEV aj nové elektromobily

Ďalším krokom v najbližších rokoch bude predstavenie plug-in hybridného modelu a viacerých elektromobilov, založených na novej platforme pre elektrické vozidlá.

Do roku 2025 údajne dostanú všetky modely Lexusu elektrifikovaný pohon (hybrid, plug-in hybrid, 100 % elektro alebo palivové články).

Súvisiacie články

“Na dosiahnutie tohto cieľa spoločnosť Lexus plánuje predstaviť svoje prvé elektrické vozidlo v novembri 2019 – uspokojiť potreby zákazníkov v rôznych regiónoch sveta. Naším cieľom je zameriavať sa na väčší predaj elektrifikovaných modelov ako tých s konvenčným spaľovacím motorom.”

Koncept Lexus LF-FC s vodíkovým pohonom (Foto: Lexus)

Podľa agentúry Reuters sa predaj prvého úplne elektrického modelu začne v roku 2020, a to konkrétne v Číne, Severnej Amerike a na ďalších trhoch, kde bude dostatočne vysoký dopyt. Povedal to prezident Lexus International Yoshihiro Sawa.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.