KIA EV6 dostáva aktualizáciu. Opravuje kľúčovú vec | Blesková správa

Foto : Radovan Hlôška

Pre elektromobily KIA EV6 v týchto dňoch začína byť sprístupňovaná nová softvérová aktualizácia. Podrobnosti o jej obsahu sú zatiaľ veľmi strohé, no dostupnosť novšieho softvéru sme si všimli počas včerajšieho dňa, 15.2.2022. Z dostupných informácií vyplýva, že KIA touto cestou pravdepodobne opravuje softvérové problémy s klimatizáciou/predohrevom interiéru.

Na túto skutočnosť upozornili majitelia na fóre KiaEVForum, no z príspevkov súčasne plynie, že skúsenosti sa značne líšia. Niektorým majiteľom funkcia predohrevu po aktualizácii funguje, iným nie, a potom je tu ešte časť ľudí, ktorá sa nachádza niekde v strede. Funkcia im niekedy funguje správne, inokedy sa zapne len vyhrievanie volantu bez ohrevu interiéru. Na fóre sa spomína aj zavádzanie podpory pre OTA aktualizácie, čo mal potvrdiť jeden z dílerov.

Súvisiacie články

Oficiálny zoznam zmien, respektíve opráv, zatiaľ však nie je dostupný. Aktualizácia mala byť na servery nahratá počas 12.2.2022. Technická podpora KIA spomína opravu diaľkového používania klímy či vyriešenie problémov s resetovanín/vymazávaním používateľských profilov. K tomu používatelia pridávajú správy o zlepšení rýchlosti načítavania úvodnej obrazovky systému s mapou a informáciami o stave batérie. Podrobnosti by mali byť zverejnené v najbližších dňoch. Článok budeme prirodzene aktualizovať.

Náš tip
Retro-futuristický elektromobil prešiel úpravou. Dostáva väčšiu batériu aj lepší termálny manažment
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.