Hyundai Kona Electric prichádza v predobjednávkach na domácom trhu. Cena činí približne 33 000 eur

Hyundai Kona

Automobilka Hyundai prichádza s elektrickou verziou svojho kompaktného SUV. Výrobca prináša spustenie predobjednávok modelu Kona Electric v Kórei, ktorý sa začne predávať už za sumu v prepočte približne 33 000€.

Práve štart predobjednávok prichádza v týchto dňoch na domácom kórejskom trhu a my tak poznáme predbežné kórejské ceny. Od toho by sa mohli odvíjať aj európske ceny, ktoré uvidíme akonáhle automobilka rozšíri svoj model aj na zahraničné trhy. Model Hyundai Kona Electric príde ako zaujímavý elektromobil segmentu kompaktných SUV a v ponuke bude hneď s dvojicou akumulátorov.

Náš tip
HOT! HYUNDAI PREZRADIL ŠPECIFIKÁCIE ELEKTRICKÉHO SUV KONA. DOJAZD AJ VÝKON PREKVAPIA

39,2 kWh a 64 kWh batéria

Pohonná jednotka po stránke elektromotora a batérie pochádza z dielne kórejského LG a ide o pomerne známu jednotku LG Chem. Tá ponúkne výkon až 150 kW, ktorý bude doplnený v lacnejšej verzii o 39,2 kWh akumulátor a v drahšej verzii o 64 kWh akumulátor. Prvý z dvojice ponúkne dojazd približne 240 kilometrov. Väčší akumulátor by mal zabezpečiť dojazd na hodnote 390 kilometrov. Zaujímavosťou je tiež použitie batériových článkov NCM 811, vďaka ktorým bude batéria modelu Kona ľahšia až o 150 kilogramov ako napríklad články na elektromobile Chevrolet Bolt EV.

Súvisiacie články

Cena základnej verzie, ktorá obsahuje menší akumulátor by mala v prepočte činiť približne 33 000 eur a príplatok za väčší akumulátor navýši výslednú sumu na hodnotu v prepočte viac ako 36 000 eur. Dátum predstavenia modelu Hyundai Kona Electric na európskych trhoch však v tomto prípade ešte nepoznáme.

Zdroj: pushevs.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.