Hyundai IONIQ 5: Unikli technické parametre nového hatchbacku. Dojazd je 450 km

Hyundai už nejakú dobu testuje svoj nový elektrický hatchback IONIQ 5. Automobilke unikli technické špecifikácie. Model dostane dojazd 450 km a už sa dá rezervovať.

Elektrická trojka Ioniq

Hyundai má už pár rokov v ponuke elektrifikované modely Ioniq (mild hybrid, plug-in hybrid) a tiež plne elektrický model Ioniq Electric (náš test). Novú generáciu e-modelov Hyundai predstavujú Ioniq 5, Ioniq 6 a Ioniq 7.

Náš tip
Hyundai IONIQ 5 oficiálne! Poznáme všetky parametre, potvrdený dojazd 480 kilometrov | VIDEO

Model Ioniq 5, ktorý príde na trh najskôr zo spomenutej trojice (začiatok 2021), vychádza z konceptu 45 Concept. V najbližších rokoch pribudne športové kupé Ioniq 6 vychádzajúce zo záhadného konceptu Prophecy a tiež SUV Ioniq 7.

Elektromobily Hyundai Ioniq 5, Ioniq 6, Ioniq 7 (Zdroj: Hyundai)

Hatchback príde o pár mesiacov

Ioniq 5 spája futuristický a zároveň retro dizajn 70-tych rokov. Predproduknčná vezia sa oproti konceptu veľmi nezmenila. Automobilka ho už dlhšiu dobu testuje, pozrite si fotografie, ktoré získal portál Motor1 alebo video z testovania zamaskovaného Ioniqu 5.

Súvisiacie články

Model sa v plnej kráse predstaví vo februári  2021 a začne dodávať zákazníkom krátko po tom. Automobilka pravdepodobne omylom zverejnila špecifikácie verzie First Edition na svojom rakúskom webe. Rýchlo ich stiahla, ho fanúšikovia si stihli urobiť snímky obrazoviek.

Hlavné technické parametre

  • Dvojmotorový 4×4 pohon – výkon 230 kW / 313 k
  • Dojazd 450 km WLTP s 58 kWh batériou
  • 0-100 km/h za 5,2 sekundy
  • Schucko zásuvka 1-fáza s výkonom 2,3 kW
  • Domáci wallbox s 1- alebo 2-fázami – výkon do 11 kW
  • Palubná AC nabíjačka do 11 kW
  • DC nabíjanie s 800V systémom: 20-80% kapacity za 15 minút (výkon nezverejnený)
  • Rozmery vozidla 4,46m (d) x 1,89m (š) x 1,6m (v) x 3m (rázvor)

Hovorí sa aj o verzii modelu s výkonnejším nabíjaním ako verzia First Edition a dojazd až 550 km podľa WLTP s väčšou 73 kWh batériou. Automobilka potvrdila obojsmerné nabíjanie, čo umožní napájanie domácností alebo iného vozidla/zariadenia až do výkonu 3,5 kW.

Páči sa vám tento model? Ceny modelu ešte neboli zverejnené, no určite vás o nich budeme informovať. Ide o zaujímavý model hlavne pre európsky a ázijský trh. V Severnej Amerike úspech modelu kvôli jeho veľkosti otázny.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.