Honda Sustaina-C: Elektrický koncept so zabudovaným skútrom

Zdroj: Honda

V dnešnej dobe môžeme čoraz častejšie vidieť na cestách malé mestské elektromobily. Záujem o tento segment pochopilo už viacero výrobcov, ktorí priniesli (respektíve chystajú priniesť) podobný model do svojho portfólia. Medzi takéto spoločnosti patrí aj Honda, ktorá už na trh stihla priniesť model elektromobil Honda-e. Teraz však predstavuje revolučnejší koncept, informuje v tlačovej správe.

Honda Sustaina-C predstavuje mini mestský elektromobil, ktorý by mal priniesť hneď niekoľko inovácií. Jednou z najväčších by mal byť zabudovaný elektrický skúter “Pocket” priamo vo vozidle. Ten môžu používatelia využiť v prípade slabšej batérie, prípadne pri preplnených cestách a mestských uličkách. O niečo podobné sa Honda pokúsila už v roku 1981, pri dvojici Honda City a Motocompo.

Slabé predaje Honda-e

Prvý mestský elektromobil Honda-e sa určite nepredával podľa predstáv spoločnosti, keď sa v roku 2020 v Európe predalo len 4 078 kusov. V roku 2021 tieto čísla dokonca klesli na 3 752 predaných kusov. Aj preto sa spoločnosť rozhodla postupne tento model stiahnuť z predaja a rozmýšľa nad jeho náhradou.

Súvisiacie články
Honda Pocket | Zdroj: Honda

Novinku predstavila spoločnosť na japonskom autosalóne, kde však okrem vízie nezazneli žiadne konkrétne informácie. Ide tak len o ďalšie konceptové vozidlo, ktorých automobilky chŕlia každú chvíľu hneď niekoľko. Napríklad také BMW predstavilo pred zhruba dvomi mesiacmi koncept BMW Neue Klasse, ktorý však dostal aj konkrétny dátum začiatku výroby (rok 2025).

Zadné okno | Zdroj: Honda

Nepoznáme tak ani prípadný dátum spustenia výroby, vôbec už nie parametre vozidla. Dozvedeli sme sa ale napríklad o špeciálnom displeji na zadnom okne elektromobilu, ktorým dokážete poďakovať inému účastníkovi cestnej dopravy. Na farebný náter chcú použiť akrylovú živicu, ktorá je okrem všetkého aj ekologická a dobre recyklovateľná. Na konkrétnejšie informácie si tak ešte budeme musieť počkať.

Náš tip
Škoda pripravuje nový Enyaq, ktorý sa nabije len za 12 minút. Kedy sa ho dočkáme?
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.