Do Tesly vyprázdnili celý zásobník, ľudia ju mohli stretnúť na cestách

Zdroj: Tesla

Vieme, že Tesla Cybertruck patrí k najočakávanejším vozidlám súčasnosti. Aj preto sa v poslednej dobe roztrhlo vrece s novými informáciami a zábermi práve tohto elektrického pick-upu. Len nedávno sme vám priniesli článok o tom, že Teslu otestovali na známej trati Rallye, a teraz prinášame ďalšie informácie. Cybetruck totižto spozorovali so známkami po streľbe, informuje Teslarati.

Na videu, ktoré sa objavilo na sociálnej sieti X, môžeme vidieť pick-up, do ktorého niekto predtým strielal. To spustilo vlnu potenciálnych scenárov komentujúcich, no pravdu mali len niektorí z nich. Všetky špekulácie uzavrel samotný CEO Tesla, Elon Musk, ktorý prostredníctvom príspevku informoval, že známky preliačenin sú na vozidle naschvál.

Súvisiacie články

Ide o pozostatky z testovania odolnosti konštrukcie vozidla. Musk priznal, že do vozidla vypálili celý zásobník samopalu Thompson (Tommy gun). V statuse spomína, že ani jedna guľka nespravila do konštrukcie dieru a vozidlo tak nátlaku odolalo. Dokáže tak udržať cestujúcich v bezpečí aj pri extrémnych situáciách. Elon dokonca už v minulosti žartoval, že Cybetruck je ideálnym autom v situácii, keby vypukla apokalypsa.

Nejde o prvý takýto pokus

Keď sa Cybertruck objavil v garáži Jay-a Leno-a v roku 2021, bývalý moderátor televíznej show sa Muska opýtal, prečo by niekto chcel na svojom nákladnom vozidle nepriestrelné pancierové sklo. “Pretože je to drsné, a tiež super cool,” povedal Musk. “Chcete, aby bol váš pick-up nepriestrelný alebo nie?”

Už pri predstavení vozidla dali najavo, že pôjde o extrémne vozidlo, ktoré si hravo poradí s vonkajšími vplyvmi. Už vtedy však nastala situácia, ktorou Musk vyvolal okolo automobilu obrovský mediálny rozruch. Hodil totižto oceľovú guľu do okna, ktoré však nápor nevydržalo a rozbilo sa. Uvidíme teda, či aj v reálnej premávke dokáže Cybertruck odolávať externým vplyvom, a či vydrží napríklad zavalenie kameňom, prípadne vážnejšiu nehodu.

Náš tip
Scania rozširuje ponuku batériových elektrických nákladných vozidiel. Prináša aj vlastnú nabíjaciu službu
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.