Nový čínsky elektromobil má dojazd 400 km a stojí len 15 000 dolárov

Zdroj: BYD

Čínska spoločnosť BYD prichádza s ďalším prevratným riešením elektrického vozidla. Len nedávno sme vás informovali o ich tancujúcom super-športe, a teraz prichádzajú s elektromobilom s cenovkou len 15 000 €. Navyše nejde len o nejaký golfový vozík s dojazdom 50 km ale plnohodnotný elektromobil s dojazdom až 400 km, informuje Gizmochina.

Pokrok v oblasti zelenej dopravy, vládne stimuly aj zvyšujúci sa dopyt po takýchto vozidlách núti výrobcov prichádzať s bezkonkurenčnými riešeniami. Jedným z nich je aj spoločnosť BYD, ktorá nechce zaspať na vavrínoch a po výborných číslach v Číne sa chce rozšíriť do celého sveta. Aj preto teraz predstavila mestské vozidlo, ktoré dokáže na jedno nabitie batérie prejsť aj 400 km.

BYD e2 2023 sa vyznačuje elegantným a dynamickým dizajnom. Je postavený na platforme 3.0 a obsahuje elektrickú hnaciu sústavu, ako aj klimatizáciu s tepelným čerpadlom. Okrem toho v jeho interiéri nájdeme aj 12,8″ inteligentný displej, ktorý si môžete otáčať podľa vlastnej potreby. Nachádza sa tu aj 8,8″ LCD ovládací panel a systém sieťového pripojenia DiLink.

Súvisiacie články
BYD e2 | Zdroj: BYD

Bezpečnosť a pohodlie sú zaistené pridaním systému monitorovania tlaku v pneumatikách TPMS a zadného parkovacieho radaru. Ide o naozaj kompaktné vozidlo, čo dokazujú aj jeho rozmery 4 260 x 1 760 x 1530 mm. Poznáme aj jeho vnútorný rázvor, ktorý dosahuje hodnoty 2 610 mm. Na úplné špecifikácie si však budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

Zákazníci môžu využiť špeciálnu ponuku

Elektromobil BYD e2 2023 príde minimálne na čínsky trh v dvoch verziách, a to Comfort (13 624 €) a Luxury (14 551 €). Spoločnosť ponúka aj špeciálne výhody novým kupujúcim. Tí ktorí si vozidlo zakúpia v časovo ohraničenom období, môžu dostať špeciálnu ponuku ako 2 roky bezúročného financovania, 2 roky bezplatných dát do auta a doživotnú záruku na batériu, motor a elektrický systém.

Náš tip
Nulová degradácia batérie po takmer 100 000 km? Pri tomto elektromobile to má byť realita
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.