Audi spustilo rezervačný program na svoj prvý elektromobil E-tron Quattro

Tesne potom, ako automobilka Audi predstavila svoj najnovší elektrický koncept E-tron Sportsback, oznámila spustenie rezervácií na svoj prvý elektromobil E-tron Quattro. Ten je známy aj pod označením Audi Q6 e-tron.

Hoci sa má Audi E-tron Quattro začať vyrábať až od budúceho roku, elektrické SUV je už dostupné prostredníctvom rezervácie. Zatiaľ sa to však týka len elektromobilovej veľmoci, ktorou je Nórsko. Tamojší záujemcovia si môžu E-tron Quattro rezervovať zaplatením zálohy vo výške 20 000 nórskych korún, čo je okolo 2 200 €.

Náš tip
Audi e-tron Sportsback: Fascinujúce elektrické SUV-GT so svetelnými projektormi
Zdroj: Audi

 

Testovanie predbežného záujmu

Ingolstadtská automobilka si tým chce zrejme otestovať predbežný záujem o vozidlo, a tomu prispôsobiť výrobné kapacity. Neočakáva sa, že by si tým chcelo Audi zaistiť kapitál na financovanie výroby, ako je tomu v prípade Tesly Model 3. Tesla “vyzbierala” na rezervačných poplatkoch vyše 400 miliónov dolárov.

To sa však v prípade Audi E-tron Quattro nepredpokladá ani zďaleka. Modelu 3 jasne nahráva popularita značky v oblasti elektromobility a predovšetkým cena, ktorá by mala začínať na 35 000 dolároch. Cena elektrickej “Audiny” síce zatiaľ známa nie je, ale dá sa predpokladať, že bude atakovať 2-násobok ceny najpopulárnejšieho elektromobilu histórie.

Súvisiacie články

Záujemcovia o Audi E-tron Quattro, okrem ceny, nepoznajú ani presnejší termín dodávok prvých vozidiel. Môžu si však predplatiť istotu, že obdržia svoj vysnený elektromobil medzi prvými.

Všetky známe informácie o elektrickom SUV Audi E-tron Quattro/Q6 nájdete v našom článku na nasledujúcom odkaze.

Náš tip
Koncept Audi Q6 e-tron pôjde budúci rok do výroby už pod novým menom

Zdroj: audi.no, titulná fotografia: autocar.co.uk


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.