Xiaomi bude elektromobily vyrábať v závodoch Great Wall Motors. Výsledok uvidíme v roku 2023

Zdroj: Pixabay.com

Do sveta elektromobility sa s vlastnými produktami chystá naplno vstúpiť aj známa čínska spoločnosť Xiaomi. Prvotné informácie o plánovanom rozšírení obzorov tohto výrobcu elektroniky sa do obehu dostali už pred časom.

Medzičasom sa však veci pohli vpred a prebehnúť mali intenzívne rokovania o možnosti využívať výrobné závody automobilky Great Wall Motor. Informuje o tom CNBC s odvolaním sa na agentúru Reuters.

Xiaomi sa podľa všetkého už vo veľmi krátkom čase skutočne stane ďalším známym menom, ktoré sa aktívne zapojí do oblasti vývoja a produkcie elektrických vozidiel.

Využívať síce chce existujúce kapacity spomínanej čínskej automobilky Great Wall Motor, no vyrábať bude autonómne pod vlastnou značkou. Aspoň také sú najnovšie informácie od dobre informovaných zdrojov priamo z prostredia Xiaomi.

Cielenie na masy

Aj v oblasti elektrických áut pritom má byť aplikovaná známa a doteraz používaná obchodná stratégia cielenia na masy. Spoločnosť patrí medzi výrobcov, ktorí sú známi tým, že ich produkty ponúkajú za príjemnú cenu skutočne veľa muziky.

Aby sa celý proces výroby mohol rozbehnúť čo najrýchlejšie a s čo najmenšími problémami, Great Wall Motor bude poskytovať aj rozsiahle konzultačné činnosti. Dohoda by mala byť prakticky spečatená, no zatiaľ nebola verejne prezentovaná, ani oficiálne komentovaná z jednej či druhej strany.

Súvisiacie články

Diverzifikácia príjmov

Postupné prenikanie do nových oblastí je pre Xiaomi prirodzené a segment elektromobility otvára široké dvere pre posilnenie a diverzifikáciu príjmov.

Čínsky gigant dosahuje pozoruhodné predaje v oblasti smartfónov, ktoré sú hlavným finančným zdrojom, no maržu má v tomto prípade nastavenú extrémne nízko. Ide o obchodnú taktiku, kedy atraktívna koncová cena podporuje predaje vo veľkom objeme.

Elektromobil Xiaomi už v roku 2023?

Prvý elektromobil Xiaomi by podľa súčasných plánov mal na trh doraziť už okolo roku 2023. Zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti, Lei Jun, verí, že práve skúsenosti s výrobou smartfónov pomôžu pri urýchlení návrhu a produkcie elektromobilov.

Xiaomi nie je prvým výrobcom smartfónov so záujmom o vstup do sveta elektromobility. Agentúra Reuters už pred časom upozornila, že segment láka aj spoločnosti Apple či Huawei. Začiatkom roka úmysel prihodiť svoju rukavicu do ringu avizoval aj čínsky vyhľadávač Baidu.

Náš tip
Čínska firma BAK predstavila batériové články 4680, porazia Teslu?


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.