Volkswagen ID.Buzz príde aj ako plne autonómny elektrický mikrobus

Elektrický van Volkswagen ID.Buzz príde do predaja už budúci rok, no v roku 2025 sa opätovne pripomenie ako plne autonómny mikrobus. Automobilka už dostáva na cesty prvé testovacie modely, ktoré sa ale snažia splynúť s premávkou intenzívnym maskovaním.

Modulárna elektrická platforma MEB ukazuje svoje možnosti aj vďaka pripravovanému elektrickému vanu Volkswagen ID.Buzz. Pre automobilku Volkswagen pôjde o ďalší kľúčový model, ktorý oživuje staršiu klasiku a zároveň otvára možnosti elektrickej platformy. Sériová výroba by mala začať už budúci rok v nemeckom závode a krátko na to by sa mohol dostať k prvým zákazníkom. Informuje web InsideEVs.

Autonómny Volkswagen ID.Buzz

Volkswagen Commercial Vehicles (VCV) oznámilo vývoj plne autonómnej verzie elektrického mikrobusu Volkswagen ID.Buzz, ktorý by sa mal dostať na cesty v roku 2025. Projekt bol už schválený a takto ho okomentoval Carsten Intra, šéf VCV: „Určujeme smer budúcnosti mobility. Autonómne a elektrické jazdenie bude dôležitou súčasťou mestskej mobility a prispeje bezpečnosti na cestách. Naše vozidlá sú prvá logická voľba pre aplikovanie takýchto systémov.

Náš tip
Volkswagen objednal 2200 robotov pre výrobu ID.4 a elektrického autobusu ID.BUZZ

Systém autonómneho jazdenia nie je čisto záležitosť Volkswagen. Automobilka Volkswagen čerpá skúsenosti z firmy Argo AI, do ktorej investovali spoločne s automobilkou Ford. Christian Senger, šéf autonómnej jazdy, zároveň potvrdil, že tento rok realizujú prvé skúšky v Nemecku. „V polovici tejto dekády, naši zákazníci budú môcť byť dovezení na zvolené miesto v rámci mesta autonómnymi vozidlami.“ Automobilka teda plánuje ponúkať službu robo-taxíkov a ako spomenul Intra, autonómnym systémom chcú zvýšiť bezpečnosť na cestách.

Súvisiacie články

Elektrická Škoda 1203

Na elektrický van Volkswagen ID.Buzz môže čoskoro nadviazať aj ďalší legendárny úžitkový automobil Škoda 1203. Česká automobilka len nedávno pripomenula toto legendárne vozidlo na nových moderných konceptoch. Vizuálne ide opäť o unikátne vozidlo so súčasnými dizajnovými prvkami, veľkú príbuznosť s elektrickým ID.Buzz si nie je možné nevšimnúť. Je preto možné, že po Volkswagen ID.Buzz sa dočkáme aj oživenia Škody 1203.

Náš tip
Škoda 1203 ožíva na futuristickom koncepte, príde ako elektromobil?

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.