Volvo spúšťa predobjednávky na svoje SUV XC40 Recharge | Aktualizácia

Elektrické SUV Volvo XC40 Recharge sa má k prvým zákazníkom dostať ešte niekedy pred koncom tohto roka. No Volvo v prípade niektorých trhov už teraz začína s formálnym spúšťaním predobjednávkového systému. Ide o celkom zaujímavý krok, nakoľko len spustenie samotnej sériovej výroby tohto modelu je naplánované na druhú polovicu 2020.  

Ako ale informuje portál CleanTechnica, automobilka podľa všetkého jednoducho reaguje na zvýšený záujem. Podľa svojich nedávnych vyjadrení spracovala už “niekoľko tisícok firemných objednávok, pričom desiatky tisícov ďalších zákazníkov prejavili veľký záujem.”

Rezervácie majú v Spojených štátoch bežať prakticky od oficiálneho predstavenia tohto modelu, no teraz sa začali objavovať aj vo vybraných krajinách naprieč Európou. Záujemci, ktorí sa chcú dostať do “poradovníka”, musia zložiť vratnú zálohu. Tá v USA predstavuje 1000 dolárov a pre európske krajiny by mala byť analogická. 

Aktualizácia 7.2.2020 – Dostupnosť na Slovensku

Autorizovaný predajca vozidiel značiek Jaguar, Land Rover, Volvo, spoločnosť T.O.P. AUTO Slovakia, nám poskytol vyjadrenie týkajúce sa dostupnosti na našom trhu. V stanovisku uvádza, že objednávky na Volvo XC40 Recharge bude možné vykonávať najskôr v roku 2021. Chvíľu si proste ešte budeme musieť počkať.

Súvisiacie články

Volvo XC40 Recharge v skratke

Elektrické Volvo XC40 Recharge sme ako prvý elektromobil automobilky Volvo spoznali v polovici októbra 2019. Medzi základné rysy patrí batéria s kapacitou 78 kWh, ktorá sa postará o 400 km dojazd (WLTP) na jedno nabitie, dva elektromotory s výkonom 300 kW a zrýchlenie z 0 na 100 za necelých 5 sekúnd. Volvo uvádza, že batériu je možné na 80 % kapacity dobiť za 40 minút nabíjania na rýchlonabíjačke s výkonom 150 kW. 

Volvo XC40 Recharge bude v roku 2022 nasledovať produkcia 7-miestneho modelu Volvo XC90 Recharge. Automobilka si totiž stanovila poriadne ambiciózne ciele – do roku 2025 má až 50 % z celosvetových predajov vozidiel Volvo pripadať na elektromobily

Ako celkom priama konkurencia pre Volvo XC40 Recharge sa javia elektromobily Tesla Model Y či Jaguar I-Pace

Náš tip
Spoznali sme elektrické Volvo XC40: Má vyše 400 km dojazdu
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.