Toyota oznámila príchod až 10 nových elektromobilov! V hre je aj vysoká investícia

Toyota Prius Plug-in hybrid

Japonská automobilka Toyota oznámila príchod až desiatich nových elektromobilov. Takýto výrazný zásah do portfólia automobilky si bude žiadať aj vysokú investíciu. Portál Autoblog zverejnil odhadované číslo prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Toyota je skutočne synonymom elektromobility aj v očiach používateľov v Európe. Model Prius, ktorý mnoho z vás môže poznať s ikonickými solárnymi kolektormi na streche či hybridným motorom je skutočne známym pojmom. Teraz prichádza automobilka so skutočne odvážnym krokom. Do svojho portfólia oznámila príchod až desiatich nových elektromobilov.

Náš tip
Toyota rozšíri svoje portfólio o športovo ladené hybridy. Prvým príkladom je model Toyota C-HR HY-Power
Model Toyota C-HR Hybrid.

Celkovým cieľom automobilky Toyota je spustiť plánovaných nových 10 elektromobilov začiatkom nového desaťročia počnúc rokom 2020. V roku 2025 následne plánuje japonská automobilka poskytnúť elektrickú alternatívu pri každom zo svojich modelov, ktoré bude mať v danom časovom období v predaji. Toto tvrdenie sa má vzťahovať na ponuku vozidiel Toyota, ale aj Lexus.

Investícia v hodnote 13 miliárd dolárov?

Prerod portfólia a príchod nových modelov si bude žiadať aj rozsiahlu investíciu. Podľa portálu Autoblog by sa výška tejto investície mohla vyšplhať až na hodnotu 13 miliárd dolárov. Tieto údaje zverejnil portál prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Súvisiacie články

Ide o odvážne kroky a plány automobilky. Toyota chce do roku 2030 predať viac ako 5,5 milióna elektrifikovaných vozidiel, toto číslo by malo zahŕňať tiež 1 milión predaných vozidiel s nulovými emisiami. Výsledkom týchto krokov automobilky má byť fakt, že v portfóliu značiek Toyota a Lexus nebude žiadny model, ktorý by nemal svoju elektrifikovanú alternatívu.

Zdroj: electrek.co, twitter

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.