Toto je obrázok pripravovaného elektromobilu zo série Volkswagen I.D. | FOTO

Správa z Nemecka hovorí, že práve toto by mala byť podoba jedného z elektromobilov série I.D., ktoré chce Volkswagen oficiálne predstaviť už budúci rok. Séria elektromobilov I.D. by mala byť postavená na známej platforme MEB z dielne spomínanej nemeckej automobilky. Spoločnosť odhalila podobu svojho elektrického sedanu I.D. VIZZION, tentokrát by malo ísť o vozidlo podobné modelu Golf.

Náš tip
VOLKSWAGEN PRINÁŠA PRVÉ OBRÁZKY SVOJHO ELEKTRICKÉHO SEDANU I.D. VIZZION! | ŽENEVA 2018

Volkswagen I.D. vo veľkosti Golf?

Názov tohto modelu by sa mal nakoniec ustáliť na termíne “Volkswagen Neo.” Práve uniknutý obrázok by mal byť už záberom na produkčnú verziu elektromobilu vo veľkosti modelu Volkswagen Golf. Dostupné informácie hodnotia tiež výdrž pripravovaného elektromobilu, ktorá by sa mala pohybovať v rozmedzí 400 – 600 kilometrov na jedno nabitie podľa štandardu NEDC. Tento štandard je obvykle veľmi optimistický a reálna výdrž vozidla bude pravdepodobne o čosi nižšia.

Takto vyzeral koncept pripravovaného elektromobilu zo série I.D.

Aktuálne nie je známa ani výsledná cena elektromobilu. Výkonný riaditeľ spoločnosti však uviedol, žeby malo ísť o sumu, ktorá bude o približne 7 – 8 tisíc dolárov nižšia ako v prípade známeho elektromobilu Tesla Model 3. Očakáva sa, že vozidlo bude najskôr dostupné v Európe, avšak zatiaľ nepoznáme oficiálnu cenu Tesly pre európske trhy. Výsledná cena elektromobilu Volkswagen Neo by sa však mala pohybovať približne na úrovni 25 000 EUR.

Súvisiacie články
Pravdepodobne produkčná verzia pripravovaného elektromobilu Volkswagen Neo.

Nový model Neo by mal byť prvým masovým elektromobilom a to pre modelový rok 2020. K jeho oficiálnemu predstaveniu by však mohlo dôjsť aj skôr, a to v priebehu roka 2019. V prípravách je tiež elektrický crossover I.D. CROZZ Concept. Modelový rok 2022 by mal následne priniesť aj elektrický mikrobus I.D.BUZZ.

Zdroj: electrek.co


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.