Elon Musk ukázal autonómne minibusy, na prepravu ľudí v podzemí

Elon Musk je veľký vizionár a aktuálne aj riaditeľ viacerých technologických spoločností. Jedna z nich nesie doslovný názov The Boring Company, teda nudná/tunelovacia spoločnosť. Spočiatku bolo jej cieľom iba razenie tunelov, no ako sa ukázalo neskôr, Musk chce do týchto tunelov vložiť automobily aj s pasažiermi a prepravovať ich na špeciálnych elektrických “saniach”. Okrem toho chce však vytvoriť aj akési elektrické minibusy, ktoré by mohli v podzemí prepravovať ľudí bez áut. Pozrite sa, ako by mali vyzerať.

Náš tip
Elon Musk predstavil projekt podzemnej mestskej dopravy, ktorý začal realizovať už vo februári

 

Súvisiacie články

Elektrické sane a autonómne minibusy

Elon Musk hovorí o tom, že jeho tunely môžu byť dvojaké – buď budú mať dva “jazdné pruhy”, v ktorých bude možné pomalšie sane obehnúť rýchlejšími, prípadne postaví tunely, ktoré budú obsahovať len jednu koľajnicu. Tým by sa zmenšil priemer tunela a znížili sa tak aj náklady na jeho výstavbu. Práve také vozidlá, aké môžete vidieť na záberoch vyššie, by pritom mohli zabezpečiť prepravu viacerých ľudí aj cez tunel, ktorý by mal len jednu jazdnú dráhu v každom smere.

Plány Elona Muska teda nepočítajú len s tým, ako prepravovať v podzemí automobily, ale ako tam vybudovať celú sieť ciest, ktorá by slúžila aj ako náhrada za metro či iný typ mestskej dopravy. Samozrejmosťou by bola autonómna prevádzka saní pre autá aj minibusov pre ľudí, či nízke ceny za prepravu. Sami sme zvedaví na to, čo nakoniec Musk vymyslí.

Zdroj: Electrek

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.