Tesla zverejnila výsledky za 4. kvartál: Je v zisku, má rekordné príjmy aj výrobu

Kalifornská automobilka, ktorú ešte nedávno množstvo ľudí odpisovalo na bankrot a zabudnutie, zverejnila výsledky za posledný kvartál 2019. Láme rekordy v príjmoch, ziskoch a vyrobila až 112-tisíc elektromobilov.

Analytici z búrz a z Wall Street odhadovali príjmy na úrovni 7,047 miliárd USD (6,4 mld. EUR) a nárast zisku na jednu akciu na 1,62 USD.

Tesla očakávania výrazne preskočila a kvartál skončila so 7,384 mld. USD a nárastom zisku na akciu na 2,14 amerického dolára. Automobilka ma na účtoch aj 6,3 mld. dolárov v hotovosti.

Súvisiacie články

Čo sa týka výrobných čísel, Tesla dokopy doručila zákazníkom vyše 112-tisíc kusov vozidiel. Dozvedeli sme sa aj to, že fabrika Giga Šanghaj má výrobnú kapacitu už 150-tisíc vozidiel ročne alebo to, že Model Y začína výrobu už na konci tohto mesiaca. Dodávky by pritom mali začať do konca 1. kvartálu.

Vývoj cien akcií Tesla

Cena akcií nielen že poslednú dobu rýchlo rastie, no po zverejnení týchto výsledkov sa dnes v obchodovaní po uzavretí búrz nachádzala cena akcií na neuveriteľných 648,50 dolároch. Pred necelým rokom sa pritom obchodovali pod 180 dolárov za akciu. Celý dokument s výsledkami Tesly za posledný kvartál nájdete na tomto odkaze.

Výrobné výskedky Tesly v Q4 2019
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.