Továreň Tesly sa pripravuje na produkciu Modelu 3. Chystá montáž armády robotov

Tie by vo výrobnej linke mali mať niekoľko rôznych funkcií, počínajúc zváraním, až po nakladanie tovaru. Zdá sa, že väčšinu z nich pritom vyrobila práve nemecká spoločnosť KUKA Robotics.

Každý z robotov stojí minimálne 50 tisíc dolárov, pričom ich cena sa v niektorých prípadoch môže vyšplhať až na 500-tisíc dolárov – v závislosti od činnosti, ktorú majú vykonávať. Roboti môžu robiť aj niekoľko činností a pohybovať sa v takmer všetkých smeroch bez akýchkoľvek obmedzení. Každý je pripevnení pevne k tzv. sliderom, ktoré ich držia na mieste s 0,01 milimetrovou toleranciou.

Náš tip
Ďalšie fotografie a videá predfinálnej verzie Tesly Model 3 prezradili čo to nové

Majitelia automobilov Tesla, ktorí boli na prehliadke Tesla Factory vo Fremonte ešte pred uniknutím záberov, potvrdili, že tieto roboty sa nachádzajú v jej areáli. Zatiaľ však neboli namontované. To sa však v blízkej budúcnosti má zmeniť. Celková cena robotov sa odhaduje na 50 miliónov dolárov.

Súvisiacie články

Prvé elektromobily Tesla Model 3 by z výrobnej linky mali zísť už začiatkom júla, zatiaľ však len v obmedzenej produkcii. Za týždeň chce Tesla vyrobiť 5 000 kusov Modelu 3, pričom neskôr má výrobu urýchliť a navýšiť. V roku 2018 má z továrne vyjsť už 500-tisíc automobilov tohto typu.

Zdroj: teslarati

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.