Tesla vyvíja 12-miestny minibus. Bude v službách Boring Company

A modified Tesla Model X drives in the tunnel entrance before an unveiling event for the Boring Co. Hawthorne test tunnel in Hawthorne, California, U.S., on Tuesday, Dec. 18, 2018. On Tuesday night, Boring Co. will officially open the Hawthorne tunnel, a preview of Elon Musk's larger vision to ease L.A. traffic. Photographer: Robyn Beck/Pool

Predstaviteľ okresu San Bernardino v Kalifornii, ktorý koordinuje projekt tunela Boring Company, zverejnil informácie o 12-miestnom minibuse Tesly. Tesla o takomto vozidle už písala v druhej časti svojho Master Plan.

Tesla Model X minivan (Ilustrácia: Electrek)

Tesla a Elon Musk hovoria o projekte elektrického minibusu a tiež o projekte elektrického ťahača už roky. V aktualizovanom master pláne Tesly Musk píše:

”Po osobných vozidlách je potrebné elektrifikovať aj dva ďalšie segmenty: Tažké nákladné vozidlá a veľkokapacitné osobné vozidlá. Obe sú v skorých fázach vývoja. Veríme, že (ťahač) Tesla Semi poskytne výrazné zníženie nákladov v transporte tovarov a zároveň zvýši bezpečnosť a radosť z jazdy.”

Už dlhšie sa hovorí o minibuse v súvislosti s Muskovou firmou Boring Company, ktorá razí tunely. Až teraz však unikli o tomto projekte reálne informácie. Boring Company podala žiadosť o vybudovanie okružného tunela, ktorý by spojil stanicu metra Rancho Cucamonga a letisko Ontario Airport na predmestí Los Angeles.

Súvisiacie články

Okres San Bernardino, pod ktorým zmienený tunel bude prechádzať, sa plne zameral na túto formu dopravy a odsunul štúdie na prepojenie týchto miest vlakovou alebo inou formou dopravy.

V žiadosti o nový tunel sa spomína dĺžka 4,5 km (2,8 míľ) a priemer tunela 4,3 metra. Teoreticky bude v hĺbke 10,7 metra pod povrchom zeme a bude prepravovať pasažierov na a z letiska rýchlosťou nad 200 km/h. Na tejto trase by tak každá jazda trvala 90-120 sekúnd.

 


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.