Tenisovej megahviezde ukradli Teslu. Pomocou aplikácie však zlodeja vystopovali

Zdroj: TheGuardian

Tenista Nick Kyrgios sa v pondelok, 5.3.2023, stal účastníkom policajnej naháňačky. Ozbrojený muž najprv zazvonil na dvere, ktoré mu Nickova matka v dobre viere otvorila. Nemohla však čakať, že na ňu zlodej namieri zbraň, informuje TheGuardian.

Pondelok ráno sa pre rodinu svetoznámeho tenistu, Nicka Kyrgiosa, stal takmer tragickým. Začalo to nevinným zvončekom. Ten použil zlodej po vstupe na pozemok, na ktorom sa nachádzala aj Kyrgiosova zelená Tesla Model X. Neznámy muž sa predstavil pod menom Chris, na čo matka reagovala otvorením dverí. “Chris” v tom momente vytiahol spoza chrbta strelnú zbraň, ktorú jej namieril priamo na hlavu.

Na prekvapenie však (nie príliš inteligentný) zlodej nechcel peniaze alebo niečo ťažšie vystopovateľné. Ten si zaumienil, že si z pozemku vezme práve spomínanú Teslu. Počujete dobre, elektromobil za viac ako 100 000 €, ktorý je napumpovaný tými najmodernejšími technológiami. Zlodej však veľa o tomto aute nevedel, čo znásobuje aj fakt, že požiadal priamo Kyrgiosovú matku, aby mu ukázala ako sa s vozidlom zaobchádza.

Nick Kyrgios so svojou Teslou Model X | Zdroj: TheGuardian

Tá mu pod nátlakom základy vysvetlila, no v jednom momente keď sa zlodej nedíval, rozhodla sa, že mu utečie naspäť do domu. To sa jej aj úspešne podarilo, a hneď po tom samotný Kyrgios so svoji manažérom skontaktovali políciu. Tenista pomocou svojho smartfónu vozidlo dokáže sledovať, čo polícii veľmi pomohlo. Prvýkrát našli vozidlo zaparkované na ulici, no hneď ako si ich zlodej všimol, rozhodol sa im ujsť. To sa mu aj čiastočne podarilo.

Súvisiacie články

Naháňačka mala šťastný koniec

Nasledovala naháňačka, pri ktorej dokázal tenista pomocou smartfónu a aplikácie Tesla obmedziť rýchlosť elektromobilu na 80 km/h. Po niekoľkých minútach sa polícii podarilo vinníka dolapiť. Ten sa tak môže tešiť na väzenie, keďže ho obvinili z ozbrojenej lúpeže, riadenie vozidla bez povolenia, neuposlúchnutie príkazov polície zastaviť vozidlo, ohrozenie okoloidúcich, jazdenie pri zákaze vedenia vozidla či odmietanie spolupracovania s políciou.

Náš tip
Mercedes-Benz angažoval tím F1 aby predstihol Teslu. Aké sú výsledky?


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.