Toto je asi najbrutálnejší elektromobil na svete. Má 1000 koní a stojí 1,5 milióna

Motorauthority

Elektromobilita dáva automobilkám možnosti, ktoré doteraz nemali. Často sa stretávame s veľmi zaujímavými superšportmi s vysokým výkonom, ktorý je podčiartknutý všetkými výhodami elektromobility. Najmä instantným krútiacom momentom. Práve preto je akcelerácia elektromobilu v porovnaní so spaľovacím vozidlom s porovnateľným výkonom niekde úplne inde.

Mohlo by vás zaujímať:

Veľmi vysoko v tomto smere je napríklad Tesla Model S Plaid. Pri prvom pohľade bežná rodinná limuzína, teda až na jednu dôležitú vec. Vo vnútri ukrýva výkon viac ako 1000 koní, vďaka čomu na stovku zrýchli za neuveriteľných 2,3 sekundy. Najnovším vyzývateľom, aj keď úplne z iného súdka, je Scarbo SV Rover. Ide o prvý “hypertruck” s výkonom 1000 koní. Na tému upozornil portál Motorauthority.

Najmodernejšie technológie

Novinka sa najlepšie cíti v náročnejšom teréne, čo je zjavné už pri prvom pohľade na tento elektromobil. Predstavenie prebehlo po dlhom 14-ročnom vývoji a parametre rozhodne stoja za to. Scarbo SV Rover je inšpirovaný klasickým Land Roverom Defender 90 a pôvodne bol navrhnutý ako pretekárske púštne vozidlo. Automobilka sa rozhodla upraviť ho tak, aby spĺňalo podmienky bežného osobného automobilu, a tak môže normálne jazdiť na cestách.

Súvisiacie články
Scarbo SV Rover | Zdroj: Motorauthority

Robustná karoséria je vyrobená z uhlíkových vlákien a nie je možné nevšimnúť si masívne blatníky. Štandardne je vozidlo postavené na 20″ kolesách. Možno to zvonku tak nevyzerá, no vo vnútri sa nachádzajú najnovšie technológie. Alcantara je všade, kam sa pozriete a k dispozícii je pekný 12,8-palcový displej infotainmentu, ktorý poteší aj náročnejších.

Scarbo SV Rover | Zdroj: Motorauthority

K nemu sa ešte pridáva digitálny prístrojový panel s uhlopriečkou 12,3 palca. Charakteristickým znakom vozidla pri pohľade spredu aj zozadu sú kruhové LED svetlomety.

Spaľovák aj elektromobil

Pod kapotou je azda to najzaujímavejšie, vďaka čomu sa bude o tomto elektromobile ešte veľa hovoriť. Obsahuje totiž elektromotor s výkonom 750 kW, čiže 1005 konských síl. Mimochodom, existuje aj v spaľovacej verzii s preplňovanou V8 a ešte vyšším výkonom 1100 koní. O dojazd sa stará akumulátor s kapacitou 75 kWh, informácie ohľadom spotreby zatiaľ k dispozícii nie sú. Vzhľadom na robustnosť vozidla ale neočakávame extra dlhý dojazd na jedno nabitie.

Scarbo SV Rover | Zdroj: Motorauthority

Za toto všetko si poriadne priplatíte. A to naozaj poriadne. Zdroj uvádza, že cena Scarbo SV rover je približne 1,5 milióna amerických dolárov, avšak neuvádza, či ide o elektrickú alebo benzínovú verziu. Čo ale vieme, je, že ide o cenu základnej výbavy, takže v prípade príplatkových možností môže byť pokojne ešte vyššia.

Náš tip
ZSE Drive na eFleet Day 2024: Domáce nabíjanie firemného vozidla, účtovanie nákladov a správa vozového parku
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.