Salón elektromobilov 2021 Košice: Ochutnajte elektrickú budúcnosť s modelmi ŠKODA ENYAQ iV a Audi Q4 e-tron

Radovan Hlôška

Pomaly ale isto sa to  blíži. Najväčšia špecializovaná výstava elektromobilov, Salón elektromobilov 2021, mieri do Košíc!

Nákupné centrum Atrium Optima Košice už prvý septembrový víkend obsadia desiatky elektromobilov, plug-in hybridov a elektrifikovaných vozidiel. Návštevníci sa môžu tešiť aj na plodné diskusie, zástupcov z radu prevádzkovateľov nabíjacej infraštruktúry, bohatý sprievodný program a testovacie jazdy.

Akcia je zaujímavá určite nielen pre fanúšikov elektromobilov, ale aj širokú verejnosť, ktorá sa chce dozvedieť viac informácií o nastupujúcom trende e-mobility. Uskutoční sa v termíne od 3. do 5. septembra 2021 v obchodnom centre Atrium Optima Košice.

Tešiť sa môžete na široký zástup najnovších elektrických vozidiel, ktoré si budete môcť obzrieť a vyskúšať naživo. Vďaka spoločnosti Auto Gábriel nebude chýbať ani atraktívne duo ŠKODA ENYAQ iV a Audi Q4 e-tron.

Enyaq iV: Elektrická budúcnosť už dnes

Po Škoda Citigo-e iV prichádza česká automobilka so svojim prvým plnohodnotným elektromobilom Škoda Enyaq iV. Postavený je na novej a čisto elektrickej platforme MEB, ktorá prináša tie najlepšie parametre s ohľadom na elektrickú jazdu. Škoda Enyaq iV je už v predaji u všetkých autorizovaných predajcov vozidiel Škoda, no pozrieť si ho zblízka budete môcť aj na akcii Salón Elektromobilov 2021 v Bratislave.

Škoda Enyaq iV je plnohodnotný rodinný elektromobil, ktorý bez problémov zvládne aj dlhšie cesty. Dostupný je s tromi rôznymi veľkosťami vysokonapäťovej trakčnej batérie, pričom s tou najväčšou dokáže zabezpečiť čisto elektrický dojazd cez 500 kilometrov na jedno nabitie. Rozmermi ide o väčšie SUV, ktoré ponúka dostatok miesta pre celú rodinu a ešte viac. Práve vďaka platforme MEB, ktorá využíva výhody elektrického pohonu, je v interiéri výrazne viac priestoru ako v bežných autách totožných rozmerov.

Súvisiacie články
Škoda Enyaq iV | Foto: Redakcia

Možné ja to najmä vďaka rovnej podlahe, v ktorej je umiestnená batéria. Škoda už stihla odovzdať prvé kusy zákazníkom a stále sa teší veľkému záujmu zo všetkých strán. Jednoduchá, plynulá a tichá jazda so Škoda Enyaq iV je návyková a dokáže osloviť naozaj každého. Rozhodne nejde o elektromobil určený iba do mesta, o čom hovorí nielen dojazd, ale aj veľmi rýchle nabíjanie. S príplatkovým 125 kW nabíjaním je možné batériu vozidla dobiť z 10 na 80 percent za približne 35 minút.

Škoda Enyaq iV | Foto: Redakcia

Audi Q4 e-tron: Jedinečný zážitok v každom smere

Do ponuky Audi sa len nedávno dostalo ďalšie plne elektrické SUV. Atraktívny model Audi Q4 e-tron postavený na platforme MEB, ktorý láka na nielen na svoj dizajn a športového ducha, ale aj na jazdné vlastnosti a technologické možnosti. V Audi sa zamerali na efektivitu, vďaka čomu elektrická novinka dosahuje podľa normy WLTP dojazd až 520 kilometrov.

Audi Q4 e-tron je dostupný v dvoch prevedeniach, troch rôznych výkonnostných verziách a s dvomi kapacitami batérie. Zákazníci tak majú dostatok priestoru na výber tej ideálne verzie práve pre svoje potreby. Kombinovaný výkon oboch motorov v najvyššej ponúkanej verzii dosahuje 220 kW a krútiaci moment 460 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne už za 6,2 sekundy a maximálna rýchlosť je obmedzená na 180 km/h.

Verzia s väčšou batériou o kapacite 82 kW sa pýši výkon nabíjania na úrovni 125 kW. V základe dostanete trojfázovú palubnú nabíjačku s výkonom 11 kW. Za ideálnych podmienok by ste vďaka výkonu 125 kW mali nabiť 130 kilometrov dojazdu za asi 10 minút.

Audi Q4 e-tron Ι Foto: Redakcia

Salón elektromobilov 2021 v skratke

  • Výstava elektromobilov a plug-in hybridov dostupných na Slovensku
  • Exkluzívne slovenské premiéry elektromobilov uvedených na trh v roku 2021
  • Výrobcovia, distribútori a prevádzkovatelia nabíjacích staníc a infraštruktúry
  • Bohatý program plný prednášok, diskusií a dôležitých informácií

Ďalšie informácie

Všetky potrebné informácie o výstave Salón elektromobilov 2021 budú postupne pribúdať na stránkach e-salon.sk a mojelektromobil.sk, ako aj na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.