Testujeme Renault Zoe Z.E. 40. Pýtajte sa, čo vás zaujíma

Je tomu chvíľa, čo sme si prebrali na redakčný test elektromobil Renault Zoe Z.E. 40. Táto pomerne čerstvá novinka na slovenskom trhu, ktorá sa dá u nás objednať od konca 25. apríla, je najnovším prírastkom do slovenskej rodiny elektromobilov. Ako obstojí v našom teste najpredávanejší elektromobil na európskom trhu za rok 2016, ktorý by mal podľa “papierových” parametrov ponúkať výborný pomer ceny a dojazdu? To je otázka na najbližší týždeň.

Renault Zoe sa stal s 21 735 predanými kusmi najpredávanejším automobilom do zásuvky za rok 2016 v Európe. Tento rok sa mu darí ešte viac, keď za prvý polrok medziročne vzrástli jeho predaje o 44 %. Len v mesiaci jún sa predalo v Európe 4 189 kusov.

Náš tip
TEST | Renault Zoe Z.E. 40: Slovenský šampión v pomere ceny a dojazdu

Začiatkom roka priviedol Renault na trh inovovaný model Zoe Z.E. 40. Inovácie sa dotkli predovšetkým batérie, ktorej kapacita narástla na 41 kWh, čo je v porovnaní s pôvodným 22 kWh akumulátorom veľký posun. Taktiež sa zvýšila aj jej energetická hustota, a to takmer 2-násobne. To znamená, že rozmery a hmotnosť batérie sú takmer identické, ako v prípade pôvodnej o 19 kWh menšej batérie.

Súvisiacie články

Vďaka modernizácii pohonnej jednotky narástol dojazd Renaultu Zoe z 240 km na 400 km. Tieto hodnoty však treba brať s rezervou, keďže sú stanovené podľa “optimistického” cyklu NEDC. Výrobca udáva reálny dojazd 300 km a my sme veľmi zvedaví, aká bude prax počas nášho redakčného testu.

Náš tip
Predaje áut do zásuvky v Európe za rok 2016: Bestsellerom Renault Zoe

A týmto Vás milí naši čitatelia a fanúšikovia elektromobility chceme poprosiť, aby ste nám napísali, čo vás v prípade elektromobilu Renault Zoe zaujíma a my tomu prispôsobíme náš test. Vaše návrhy a postrehy môžete vyjadriť v diskusii pod článkom. Ďakujeme!

Renault Zoe Z.E. 40 – základné špecifikácie

Náš tip
Novinka! Zabezpečíme Vám skúšobnú jazdu na vybranom e-aute. Stačí vyplniť jednoduchý formulár
  • Typ pohonu: Elektrický
  • Kapacita batérie: 52 kWh
  • Dojazd: 395 km (WLTP)
  • Výkon: 80 kW
  • Cena: od 31 900 €
  • Štátna dotácia: 8 000 €


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.