Nový Nissan Leaf sa nám predstaví 5. septembra. Špionážne fotografie nám odhaľujú aj interiér

Automobilka Nissan oznámila dátum predstavenia 2. generácie elektrického bestselleru Nissan Leaf. Je ním 5. september, pričom udalosť prebehne v Tokiu. A keďže do jeho odhalenia neostáva až tak veľa času, začal Nissan uverejňovať prvé teasery. Tie nám však zatiaľ toho moc neukázali. Našťastie sa objavili nové špionážne fotografie, ktoré aspoň z časti uspokoja našu zvedavosť.

Nový maskovaný Leaf sme už mali možnosť vidieť, vtedy bol však zabalený v niečom, čo pripomínalo igelitové vrecia. Tentokrát sa nám však prezentoval v “štandardnej” vinylovej kamufláži. Tá nám odhalila okrem iného aj “fejkovú” mriežku chladiča, čo je v porovnaní s pôvodným modelom zmena.

 
Oveľa zaujímavejšie fotografie sme však získali v rámci interiéru, ktorý sa v podstate maskovať nedá. Ten pôsobí na prvý pohľad podstatne hodnotnejšie, ako tomu bolo svojho času v prípade 1. generácie. “Zvláštny” volič jazdných režimov, však zdá sa ostal zachovaný.

Prvé dodávky v decembri a 2 veľkosti batérie

Prvé elektromobily Nissan Leaf 2. generácie sa mali dostať k prvým zákazníkom v decembri. To však platí pre trh v USA. Európania sa dočkajú začiatkom budúceho roka.

Súvisiacie články

 
Zdá sa, že neoficiálne informácie o 2 verziách so 40 a 60 kWh batériou, sa nakoniec potvrdia. V prípade vyššej verzie sa tak špekuluje o reálnom dojazde až do 400 km. Tá však príde neskôr, v priebehu budúceho roka. Cena základnej verzie by mohla začínať už na sume 30 000 USD.

Zdroj: insideevs.com


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.