Nórsko hlási až 30 tisíc predobjednávok na elektromobily, vedie Tesla

Nórsko neprestáva udivovať svet. Elektromobily tam zažívajú obrovský vzostup. Modelov síce na výber veľa nie je, automobilky sa obracajú na nórsky trh s cieľom predstaviť nové elektromobily, ktoré si môžu obyvatelia tejto krajiny predobjednať. Aký je výsledok? 30 tisíc predobjednávok!

S predobjednávkami prišla Tesla ako prvá

Systém predobjednávok spopularizovala hlavne Tesla. Keď však spustila predobjednávky na Model 3, nikto nečakal, že ľudia budú stáť v dlhých radoch pred predajňami ešte predtým, ako auto vôbec videli. Tesla Model 3 je presne ten elektromobil, ktorý spája výhodnú cenu, solídnu výbavu a dostatočný dojazd.

So systémom predobjednávok teraz po vzore Tesly prichádzajú aj ostatné automobilky a zdá sa, že úspešne. Medzi prvými značkami, ktoré takýto štýl predaja v Nórsku ponúkajú, sú Jaguar, Mercedes a Audi. Je logické, že sa obrátili práve na nórsky trh. Tam majú najväčšiu šancu získať nejaké predobjednávky. A keďže ich je až 30 tisíc, určite boli v tomto smere automobilky úspešné.

Súvisiacie články

Nórska spoločnosť NRK sa zaoberá práve týmito predobjednávkami. Snaží sa urobiť ich prieskum, aby zistila, o aké konkrétne modely či parametre majú zákazníci najväčší záujem. Tieto informácie by mohli byť cenné v budúcnosti, automobilky by mohli podľa nich vyrábať svoje modely.

Elektromobily s najväčším množstvom predobjednávok

Podľa tohto prieskumu vedie Tesla Model 3. Je to však jediný elektromobil, v prípade ktorého sa jedná len o odhadované číslo. Nóri si predobjednali približne 10 tisíc Modelov 3. V tabuľke nižšie môžete vidieť 10 modelov, o ktoré je najväčší záujem:

Tesla Model 3 10 000 predobjednávok (odhad)
Audi e-tron quattro 6 300 predobjednávok
Hyundai Kona Electric 6 000 predobjednávok (prvé dodávky už začali)
Kia Niro Electric 5 900 predobjednávok
Nissan Leaf (2018-2019) 3 000 predobjednávok (prvé dodávky už začali)
Jaguar I-Pace 3 000 predobjednávok
Porsche Taycan 2 300 predobjednávok
Mercedes-Benz EQC 2 200 predobjednávok
DS Crossback E-Tense 1 350 predobjednávok
BMW iX3 1 000 predobjednávok (viac automobilka nepovolila)

Zdroj: electrek.co


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.