Nissan potvrdil názov Leaf E-Plus. Nový elektromobil dostane 200 koní

Hoci na vybraných európskych trhoch vedie obvykle predaje konkurenčný francúzsky elektromobil, zahanbiť sa nenechá ani japonský výrobca Nissan. Ten teraz oficiálne potvrdil názov nového modelu, ktorý bude z aktuálneho Leaf-u vychádzať. Ponúkne lepšiu výdrž na jedno nabitie, ale aj poriadny výkon. Jeho názov bude Nissan Leaf E-Plus.

Náš tip
LUXUSNÉ TAPETY PRE VÁŠ SMARTFÓN ALEBO POČÍTAČ: NISSAN LEAF 2018
Štandardný elektromobil Nissan Leaf 2018 sme si mohli pozrieť aj na tohtoročnom bratislavskom Autosalóne.

Nissan Leaf E-Plus

Len nedávno obleteli internet úniky informácií o testovaní verzie modelu Nissan Leaf s vyššou kapacitou batérie. Brian Maragno zo spoločnosti Nissan uviedol hneď niekoľko informácií k pripravovanému modelu Leaf s väčšou batériou. Podľa neho novinka ponesie označenie “E-Plus” pričom dostane aj výkonnostné vylepšenie oproti základnej 40 kWh verzii. Tá ponúka aktuálne výkon na úrovni 142 konských síl. Novinka s väčším akumulátorom by mala dostať približne 200 konských síl.

“Keď máte väčšiu batériu s väčším objemom, pootvorí to dvere súčasne aj tomu, aby ste mohli mať väčší výkon,” povedal marketingový riaditeľ a riaditeľ pre predaj v rámci automobilky Nissan, Brian Maragno.

Súvisiacie články

Po stránke dojazdu na jedno nabitie by mal nový elektromobil ponúknuť hodnotu nad 200 míľ, čo činí v prepočte približne 321 kilometrov. Presné číslo však ešte musí potvrdiť samotný výrobca. Známou informáciou je tiež to, že nový model Nissan Leaf E-Plus bude prezentovaný ako vozidlo pre modelový rok 2019. Oficiálne predstavenie tak môžeme očakávať niekedy koncom tohto roka resp. začiatkom budúceho roka. Termín predstavenia však v súčasnosti nie je známy.

Zdroj: autoguide.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.