Nissan Leaf 2018 prichádza s oficiálnym meraním dojazdu a efektivity od EPA

EPA je pomerne známou agentúrou. Ide o americkú agentúru pre ochranu životného prostredia, ktorá prináša tiež oficiálne testy meraní správania sa elektromobilov. Oficiálne merania modelu Nissan Leaf 2018 teraz prichádzajú aj v porovnaní s minulou generáciou.

Náš tip
NOVÝ NISSAN LEAF UŽ ČOSKORO AJ NA SLOVENSKU, POZNÁME OFICIÁLNY CENNÍK

40 kWh batéria – lepší dojazd

Nie je žiadnym tajomstvom, že nová 40 kWh batéria použitá v generácii pre rok 2018 mala zvýšiť dojazd vozidla na úroveň približne 150 míľ (asi 240 kilometrov). Testovací cyklus EPA dosiahol výsledok na úrovni 151 míľ kombinovanej jazdy (diaľnica a mesto), teda ešte o niečo viac. Po stránke efektivity však výrobca nedokázal zlepšiť výsledky oproti predošlej generácii.

Súvisiacie články

Testovanie efektivity sa zastavilo na hodnote 112 MPGe (miles per gallon equivalent), čo je hodnota rovnaká ako v prípade predchádzajúcej generácie s 30 kWh batériou, ktorá bola predstavená ešte v roku 2016. Výsledná hodnota bola priemerom nameranej hodnoty na diaľnici (100 MPGe) a v meste (125 MPGe).

Nový Nissan Leaf sa začal na americkom trhu vyrábať minulý mesiac, a to konkrétne v továrni v Tennessee. Tento mesiac boli spustené objednávky, pričom sa očakáva aj záujem viacerých obchodných zastúpení v USA. Japonská automobilka tvrdí, že obdržala už viac ako 13 000 objednávok. Model Nissan Leaf 2018 sa začína v USA predávať za sumu približne 30 000 dolárov.

Zdroj: electrek.co

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.