Čínska automobilka vymenila 1 milión batérií vo svojich elektromobiloch.

Výmena batérie NIO Power (Foto: Fully Charged/Youtube)

Automobilka NIO ponúka svojim zákazníkom výmenu batérie na vyše 150 staniciach po Číne. Spoločnosť v rámci služby NIO Power vykonala už vyše 1 milióna výmen.

Jeden milión kumulatívnych výmen batérií dosiahla spoločnosť presne 5.októbra 2020. Pol milióna výmen mala na konte 25.mája. Samotná výmena trvá len 3 minúty (video nižšie) a majitelia ju môžu vykonať na aktuálne 155 výmenných staniciach.

NIO tvrdí, že tieto výmeny ušetrili majiteľom už približne 12,5 milióna eur (100 miliónov juanov). Rekord v rámci jediného vozidla je viac ako 500 výmen batérie, všetky vozidlá najazdili podľa NIO jednu miliardu kilometrov. Výmenu batérie ponúka spoločnosť zdarma, avšak len pre prvých majiteľov nových vozidiel.

Súvisiacie články
1 milión výmen batérií NIO Power (Zdroj: NIO Power)

Mesačné predplatné batérie

NIO presadzuje koncept batérie ako služby (BaaS). Zákazník si môže vozidlo kúpiť za cenu bez batérie a platiť za ňu mesačný poplatok, pričom si ju môže kedykoľvek vymeniť za batériu s inou kapacitou podľa aktuálnych potrieb (väčšia kapacita na dlhé trasy).

NIO ES8
NIO ES8 | Zdroj: NIO
NIO EC6

Služba BaaS (battery as a service) tak rozdeľuje náklady na kúpu tohto prémiového elektromobilu medzi výrobcu a zákazníka. Stanice NIO Power vymieňajú batérie s rôznymi veľkosťami – 70, 84 alebo prichádzajúcu 100 kWh batériu. NIO aktuálne ponúka modely ES8, ES6 a EC6. Pozrite si výmenu batériu v modeli ES8 na videu:

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.