Volvo FE Electric: druhá generácia elektrického nákladiaku, slúži na zber odpadu

Volvo Trucks prezentovalo druhý plne elektrický nákladiak FE Electric len tri týždne po predstavení prvého. Horúca novinka je väčšia, navrhnutá pre väčšie náklady. Celková hmotnosť  s nákladom môže byť až 27 ton, čo je o 11 ton viac ako maximálna hmotnosť prvého modelu. Namiesto jedného, je vybavený dvomi elektrickými motormi s celkovým výkonom 370 KW.

Náš tip
S TAKOUTO ĽAHKOSŤOU ZRÝCHĽUJE TESLA SEMI V PREMÁVKE | VIDEO

Batérie budú mať kapacitu 200-300 KWh s maximálnym dojazdom 125 míľ (200 kilometrov).  Predaj sa začne v roku 2019 a prví záujemcovia o tento nákladiak už podpísali zmluvy v Nemecku.

Špecifikácie Volvo FE Electric:

  • plne elektrický kamión, slúžiaci na zber odpadu v mestských podmienkach s maximálnou nosnosťou 27 ton
  • dva elektrické motory s výkonom 370 KW, dvojstupňová prevodovka Volvo
  • maximálny krúciaci moment: 850 Nm
  • batérie: 200-300 KWh
  • Dojazd do 200 kilometrov
  • čas nabíjania: z 0 a 100 % za 1,5 hodiny pri maximálnom výkone, 10  hodín pri pomalom nabíjaní

Claes Nilsson, prezident Volvo Trucks povedal:

“Predstavením Volvo FE  máme komplexné riešenie elektrických nákladiakov pre mestské operácie. Je to strategický krok k vývoju úplnej ponuky riešení elektrickej prepravy. Toto nám otvára dvere k ďalšej spolupráci s mestami, ktorých cieľom je zlepšenie kvality ovzdušia.”

Súvisiacie články

Rüdiger Siechau, riaditeľ Stadtreinigung Hamburg vidí veľký potenciál v oblasti životného prostredia používaním elektrických nákladiakov:

“Dnes našich 300 smetiarskych vozidiel vyprodukuje približne 31300 kilogramov oxidu uhličitého ročne. Elektrické nákladiaky, ktoré pracujú 8-10 hodín denne sú prelomom v technológii.”

Zdroj: insideevs.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.