V Anglicku spustili 68 MWh batériový projekt s Tesla Megapack a aukčným AI softvérom Autobidder

Tesla Megapack Anglicko (Foto: Tesla)

Na juhu Británie vybudujú najväčší batériový projekt v krajine s Tesla Megapack a aukčným systémom Autobidder. Bude mať kombinovanú kapacitu až 68 MWh a pomôže stabilizovať tamojšiu energetickú sieť.

V spoločnom projekte nainštalujú spoločnosti Fotowatio Renewable Ventures (FRV) a Harmony Energy 28 batérií Tesla Megapack s kombinovanou energetickou kapacitou 34MW/68MWh. Ide o najväčší batériových projekt v Británii so začiatkom výstavby ešte tento mesiac. Prvá spolupráca týchto firiem priniesla batériový projekt s kapacitou 15 MWh.

Súvisiacie články

Batérie využijú softvér Autobidder, ktorý vďaka umelej inteligencii dokáže predikovať dopyt a ponuku energie v tejto oblasti. Predvídateľnosť ponuky a dopytu po energii sa v Anglicku výrazne zhoršila v lete tohto roka, keď sa prejavili následky opatrení proti pandémii. Národná energetická spoločnosť National Grid minula na stabilizovanie siete vyše 800 miliónov eur len v mesiacoch marec-júl.

“Skutočne stúpa rozvoj veľkokapacitných nedotovaných batériových projektov v Británii. Pokračujeme v prechode na zelenú ekonomiku. Hodnota batériových úložísk spočíva v ich flexibilite pre elektrickú sieť.” povedal Peter Kavanagh, CEO spoločnosti Harmony Energy pre Solar Power Portal.

Používateľské rozhranie softvéru Tesla Autobidder (Zdroj: Tesla)
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.