MINI Cooper SE: Poznáme slovenskú cenu

Ešte v polovici roka 2019 sme sa dočkali prvého elektrického počinu z dielne MINI. Predstavený bol model MINI Cooper SE opierajúci sa o koncept prezentovaný dva roka predtým na autosalóne vo Frankfurte.

Elektrické MINI pod kapotou ukrýva elektromotor s výkonom 135 kW a krútiacim momentom 270 Nm, vďaka čomu dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 7,3 sekundy. Batéria s kapacitou 32,6 kWh sa zase má postarať o dostatok “šťavy” na 235 km (WLTP).

Od oficiálneho predstavenia už pretieklo veľa vody, no až teraz sa konečne dostávame k oficiálnym predajným cenám pre Slovensko. Doteraz sme poznali ceny snáď zo všetkých okolitých krajín. Časom pribudlo aj niečo ako “odporúčaná cena”, no tá oficiálna nám akosi chýbala.

Súvisiacie články

Základná cena 3-dverového elektrického MINI Cooper SE je podľa dostupného cenníka v našich končinách stanovená na 32 950 € vrátane DPH. Ide o cenu vozidla v základnej výbave, pričom na výber je široká škála doplnkovej výbavy, ktorú si v prípade záujmu môžete zvoliť.

V cenovej kategórii okolo 35 000 € je výber elektrických áut pomerne široký a konkurencia preto dosť veľká. Príkladom je rodina smart EQ s cenami okolo 26 000 € či Honda e začínajúca na 34 990 €. Poobzerať sa však možno aj po kúskoch ako Renault ZOE, Volkswagen e-golf alebo KIA e-Soul.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.