Merkelová podporuje návrh EÚ týkajúci sa znižovania emisií

Emisie CO2 nových automobilov sú celosvetovo veľmi diskutovanou témou. Zaoberá sa ňou aj Európska únia. Európska komisia navrhla, aby mali nové automobily, ktoré budú vyrobené v rokoch 2021 až 2030 vo výfukových plynoch až o 30 % menej CO2, ako je tomu teraz.

Názory sú rôzne

Merkelová sa na Dňoch nemeckého priemyslu v Berlíne vyjadrila, že ak toto EÚ schváli, Nemecko by nové normy malo tiež podporiť. Dodala však, že normy sú už hraničné a keby sa ešte sprísnili, mohli by vyhnať automobilky z Európy. Na tieto limity sú však v Nemecku rozdielne názory. Nemecký minister dopravy Andreas Scheuer ich privítal, no ministerka životného prostredia Svenja Schulzová by bola radšej, keby boli prísnejšie.

Súvisiacie články

Merkelová sa vyjadrila aj k výrobe batérií v Európe a to, že investori z Číny chcú postaviť továreň na výrobu batérií, považuje za pozitívne. Hovorí aj o tom, že je dôležité, aby si Európa dokázala udržať strategickú pozíciu vo výrobe batérií a samozrejme aj sebestačnosť. Výroba elektromobilov stúpa a rovnako stúpa aj dopyt po batériách. Najväčšie nemecké automobilky ich v súčasnosti kupujú v Ázii. Merkelová a Nemecko sa obávajú, práve toto by mohlo zapríčiniť silnú závislosť na batériách od ázijských dodávateľov.

Náš tip
ELEKTROMOBILITA V NOVOM ZÁKONE O „ENERGIÁCH“

Zdroj: info.sk

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.