Kia plánuje v Európe predávať už len elektrickú verziu modelu Soul

Model Kia Soul už od roku 2014 ponúka podporu systému Apple Car Play, pričom od svojho oficiálneho predstavenia budil aj istý futuristický dizajn. Kia v súčasnosti ponúkala na európskych trhoch pre zákazníkov viacero verzií. Na výber boli štandardné benzínové či naftové motorizácie a tiež plne elektrická verzia s označením Kia Soul EV. 

Náš tip
ELEKTROMOBIL KIA NIRO EV PONÚKNE DOJAZD NA ÚROVNI VIAC AKO 350 KILOMETROV

Už len elektrická verzia

Za celý minulý rok sa podarilo v rámci Európy predať viac ako 12 tisíc kusov vozidiel Kia Soul. Až približne 45% z toho (5400 kusov) bolo práve plne elektrických modelov Soul EV. Výrazný úspech sa prejavil na nemeckom trhu, kde sa v minulom roku predalo 3000 kusov vozidiel Soul. Až 1900 kusov bolo pritom v elektrickej verzii Soul EV.

Súvisiacie články

Aj spomínané štatistiky viedli pravdepodobne k pozastaveniu dodávok pre štandardné verzie. Pre európske trhy tak bude k dispozícii už len plne elektrická verzia Kia Soul EV. Podľa dostupných informácií sú už dodávky štandardných verzií prakticky ukončené a v predaji sú už len aktuálne naskladnené vozidlá so štandardnou motorizáciou. Uprednostnili by ste elektrickú verziu v prípade kúpy tohto vozidla? Vaše postrehy a otázky nám môžete napísať do diskusie pod článkom.

Zdroj: insideevs.com


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.