Ionity vybuduje ďalších 324 rýchlonabíjačiek v Európe. Nové stojany majú samonavíjateľné káble

Budovanie a rozširovanie siete rýchlonabíjacích staníc spoločnosti IONITY v Európe naberá na obrátkach a aktuálne vstupuje do druhej fázy. V rámci nej má do konca kalendárneho roka 2020 naprieč 24 európskymi štátmi vyrásť celkovo 324 nových rýchlonabíjacích staníc s nabíjacím výkonom 350 kW.

Informoval o tom švajčiarsky výrobca nabíjacích staníc ABB, po tom ako od IONITY získal objednávku na dodanie viac ako 300 nabíjacích staníc pre elektromobily.

Spoločnosť IONITY podľa zverejnenej správy aktuálne prevádzkuje 202 nabíjacích miest rozložených v 18 európskych krajinách. Ako prvá v Európe pritom spustila prevádzku rýchlonabíjacích staníc s výkonom 350 kW. V tomto prípade sú nabíjacie káble chladené tekutinou. Vodiči si tu môžu nabiť elektromobil za 8 minút až na 200 km dojazdu.

Súvisiacie články

IONITY uvádza, že ABB je jej dlhodobým a preferovaným dodávateľom potrebnej technológie pre expanziu nabíjacej infraštruktúry v Európe. Nabíjacie stanice sú vyrábané na zákazku, preto sú do značnej miery upravené podľa požiadaviek IONITY.

Aktuálne objednaných 324 zákazkových nabíjacích staníc ABB sa od štandardu líši hneď niekoľkými vylepšeniami:

  • Unikátny dizajn s multifunkčným LED osvetlením celého stojanu, vďaka ktorému sú lepšie viditeľné v noci a súčasne môžu informovať o stave svojej dostupnosti
  • Kompaktné rozmery a tichá prevádzka – ide o jedny z najtenších a najlepšie odhlučnených nabíjacích staníc
  • Na mieru vytvorený displej s pokročilým používateľským rozhraním pre ľahšie a pohodlnejšie ovládanie
  • Dlhšie káble s integrovaným systémom samonavíjania, čo zvyšuje celkový komfort a prakticky eliminuje situácie, kedy by pri štandardnom zaparkovaní na parkovacie miesto káble nemuseli dosiahnuť k nabíjaciemu portu

Presný zoznam lokalít, na ktorých budú nové nabíjacie stanice umiestnené, zatiaľ Ionity neuvádza.

Náš tip
Ionity otvorí prvú ultra-fast nabíjačku v Česku, zverejnili cenník
Náš tip
IONITY má nových členov, na zoznam pribudli Hyundai a Kia

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.