Koncept mestského elektromobilu od Hondy má výrazný retro-nádych

Autosalón vo Frankfurte využila na prestavenie úplne nového konceptu elektromobilu aj automobilka Honda. Volá sa Honda Urban EV Concept a ako už jeho názov napovedá, bude určený predovšetkým do metskej premávky. Produkčného vozidla sa dočkáme už o dva roky.

Koncept elektromobilu je postavený na úplne novej platforme a určuje dizajnový a technologický smer sériového modelu. 4-miestna Honda Urban EV Concept bude svojimi rozmermi spadať do kategórie supermini, veď je o 100 mm kratšia ako Honda Jazz (3 995 mm). Vzhľadom na koncepciu elektromobilov však môžeme očakávať väčší vnútorný priestor, ako v prípade svojho súrodenca.

Náš tip
Honda predstavila elektrickú a plug-in hybridnú verziu vodíkového modelu Clarity

Určite nemôžeme obísť dizajn, ktorý sa absolútne vymyká štandardom moderných elektromobilov. Jednoduché línie nás vracajú späť v čase, retro je však dnes v móde. Interiér pôsobí minimalisticky, napriek tomu, že mu dominuje obrovský širokouhlý displej,  ktorý sa tiahne takmer celou palubnou doskou. Ďalším retro-prvkom sú “pohovkové” sedačky, ktoré sa však s najväčšou pravdepodobnosťou do sériového vozidla nedostanú. Rovnako ako displeje integrované do protichodne sa otvárajúcich dverí, ktoré slúžia na premietanie obrazu kamier suplujúcich spätné zrkadlá.

Súvisiacie články

Dokáže sa učiť a napájať domácnosť

Keďže sa jedná predovšetkým o mestský elektromobil, konštruktéri si dali záležať aj na výhľade z vozidla. A stĺpiky sú preto veľmi tenké a čelné sklo extra široké. Honda Urban EV Concept je vybavená systémom Honda Automated Network Assistant, ktorý sa dokáže učiť na základe jazdy a emócií vodiča. Výstupom sú potom nové možnosti a odporúčania.

Náš tip
Honda predstavila elektrickú a plug-in hybridnú verziu vodíkového modelu Clarity

Spolu s konceptom elektromobilu predstavila Honda aj systém Concept Power Manager, ktorý umožňuje distribuovať energiu z batérie späť do domácnosti či verejnej elektrickej siete.

Zdroj: tlačová správa

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.