Ford: V prípade Mach-E je vypredaných 90% z celkovej ročnej produkcie

Ford Mustang Mach E | Zdroj: Motorauthority.com

Vyzerá to tak, že bolo vytvorených viac ako 45 000 rezervácií na nový Ford Mustang Mach-E. To je 90% z celkového objemu výroby (50 000) pre prvý rok produkcie.

Pre značku Ford sú tieto čísla dosť vysoké, no napríklad rezervácií na Model Y a Cybertruck od Tesly bolo, a je aj oveľa viac. Dôležité preto bude sledovať, koľko z rezervácií bude naplnených a koľko nakoniec zrušených.

Ford Mustang Mach E

Ford si za rezerváciu pýta 500 dolárov, no rezervácia je plne vratná, takže jej zrušenie nepredstavuje pre prípadného záujemcu žiaden veľký problém.

Napríklad spoločnosť Tesla si za rezerváciu pýta pri každom modeli inú sumu. Pri ich Cybertrucku je to len 100 dolárov za to, aby ste sa dostali do poradovníka, kde je momentálne evidovaných už cez 500 000 rezervácií.

Každopádne, spoločnosť Ford môže byť hrdá aj na svoje číslo 45 000. Aj to je totiž dostatočne veľký počet pre automobilku, ktorá len začína vyrábať elektromobily.

Súvisiacie články

MechE Club, fórum, ktoré združuje fanúšikov pripravovaného elektromobilu, v maily pre web InsideEVs uvádza:

… výroba Mach-E je obmedzená na 50 000 kusov v prvom roku. Člen MachEClub.com potvrdil, že jeho objednávke rozšíreného modelu Rapid Red bolo pridelené rezervačné číslo 45,0XX, čo ukazuje, že model Mach-E je v súčasnosti vypredaný na viac ako 90%. Tieto čísla sa vzťahujú na predobjednávky a nie na skutočné predané jednotky, preto očakávame určitý rozpor. Veríme, že elektromobil Mach-E je v súčasnosti približne 92% vypredaný.

Mach-E by mal na trh doraziť koncom roka 2020, pričom dostupný bude vo verzii so štandardnou aj rozšírenou batériou, ako aj s možnosťami zadného náhonu alebo pohonu všetkých kolies. Očakáva sa, že model s väčšou batériou a zadným náhonom by mal mať dojazd na úrovni 500 kilometrov – prakticky rovnako ako nový Tesla Model Y.

Náš tip
Ford v mraze poriadne prevetral Mustang Mach-E, teší sa záujmu o verziu s pohonom 4×4

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.