Fiat 500: Ďalšia generácia tohto modelu bude už len elektrická

Fiat plánuje veľkú zmenu. Model 500 je veľmi obľúbeným automobilom a v novej generácii bude k dispozícii už iba ako elektromobil. Automobilka sa teda vzdá konvenčného pohonu a dúfa, že by to mohlo vyjsť. Oficiálne predstavenie je naplánované na ženevský autosalón v roku 2020. Fiat 500 patrí dlhodobo medzi automobily, ktoré sa tešia veľmi slušným predajným číslam. Od roku 2005, kedy bol predstavený, sa predalo viac, ako 2 milióny kusov. Okrem nového pohonu sa dočká aj dizajnových zmien, no stále si zachová svoje črty, vďaka ktorým je tento automobil jedinečný.

Súvisiacie články

Prémiovejší a drahší

Talianska automobilka sa pri výrobe zameria na všetky dôležité detaily v snahe poskytnúť čo najlepší elektromobil. Podľa riaditeľa marketingového oddelenia, Oliviera Francoisa, Fiat pôjde do svojho nového elektromobilu “prémiovým spôsobom”. S novým elektrickým modelom sa Fiat chce dostať do segmentu prémiovejších vozidiel, čo sa pravdepodobne premietne aj na výslednej cene. Fiat 500 je obľúbený aj vďaka veľmi príjemnej predajnej cene, no elektrický model bude určite drahší. Okrem vyššej ceny však ponúkne vyšší komfort, lepší dizajn a hlavne nový pohon. Automobilka potvrdila, že stále bude v predaji aj štandardný model s konvenčným pohonom.

Náš tip
Fiat Centoventi má vyberateľnú batériu, ktorú si nabijete doma | Ženeva 2019
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.