Elektrický crossover KIA Niro EV bol celosvetovo oficiálne predstavený

Nový, dlho očakávaný elektromobil KIA Niro EV sa prekvapivo objavil na piatom ročníku udalosti International Electric Vehicle Expo v Južnej Kórei. Novinka bola vystavená spolu s ďalšími modelmi ako napríklad Niro Plug-In Hybrid a Soul EV.

Náš tip
HYUNDAI KONA ELECTRIC: SLOVENSKÁ PREMIÉRA NA BRATISLAVSKOM AUTOSALÓNE 2018 | FOTO

“Pozíciu Kia Motors na trhu elektrických vozidiel budeme naďalej upevňovať. Kia neverí, že existuje nejaká “strieborná guľka,” ktorá dokáže uspokojiť dopyt po technológii s nízkymi emisiami v automobilovom priemysle, takže predpokladáme širokú škálu ekologických pohonných jednotiek, ktoré sú tu s nami už určitý čas.” – hovorí Ki-Sang Lee, senior viceprezident spoločnosti Kia Motors.

KIA Niro EV

KIA Niro EV by mala podobne ako konkurenčný model Kona Electric ponúknuť dve rôzne konfigurácie. Dočkať by sme sa mali verzie s 39,2 kWh batériou a tiež verzie so 64 kWh batériou. Verzia s menším akumulátorom by mala ponúknuť dojazd na úrovni asi 149 míľ, čo v prepočte činí približne 239 kilometrov. Väčší akumulátor následne znamená aj vyšší dojazd, a to konkrétne na úrovni približne 236 míľ, čo činí v prepočte takmer 380 kilometrov.

Súvisiacie články

Novinka prichádza štandardne so 17″ kolesami a viacerými asistentami vo výbave. Nechýba asistent jazdných pruhov alebo asistent pre čelnú či zadnú zrážku. Juhokórejský výrobca tvrdí, že má na nový elektromobil už 5000 objednávok v rámci Južnej Kórei. Prvý kus bude pritom pravdepodobne odovzdaný neskôr v priebehu tohto roka. Už čoskoro by sme sa mali dozvedieť viac o uvedení elektromobilu KIA Niro EV na americké a európske trhy.

Zdroj: insideevs.com, theverge

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.