Elektrická Fiat Panda príde na trh do roku 2023, potvrdil Fiat

Elektrický model Fiat Panda, inšpirovaný konceptom Centoventi (predstavený na poslednom autosalóne v Ženeve), by mal byť založený na modulárnom batériovom systéme. Príde na trh v roku 2023.

Taliansko-americká skupina FCA (Fiat-Chrysler Automobiles), ktorá bola nútená kúpiť emisné kvóty od spoločnosti Tesla, aby splnila emisné ciele EÚ, pripravuje transformáciu na elektrický pohon. Nový elektrický Fiat 500e príde na trh budúci rok a automobilka magazínu Autocar potvrdila príchod elektrickej Fiat Panda, no až v roku 2023. Tieto dva modely predstavujú až tretinu predajov Fiatu v Európe.

Súvisiacie články

Modulárna batéria

Generálny riaditeľ značky Olivier François spomenul možnosti implementácie modulárnej batérie. „Použijeme moduly so 100 km dojazdom, ktoré bude možné upgradovať, dokúpiť alebo prenajať.V rámci konceptu Centoventi automobilka navrhla modulárnosť od 100 do 400 kilometrov dojazdu.

Koncept Fiatu Centoventi s modulárnou batériou
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.