Prvá nehoda Tesly Cybertruck. Čo sa stalo?

Zdroj: Tesla

Nový Cybertruck od Tesly vzbudzuje pozornosť už od jeho prvého predstavenia, ktoré sa konalo už pred štyrmi rokmi. Po dlhom čase tu máme prvé modely, ktoré sa dostávajú k svojim zákazníkom. Tento elektromobil je nielen obrovský a ťažký, ale je aj vyrobený z pevných materiálov. Navyše, jeho hrany sú ostré, a tak už prvá nehoda Tesly Cybertruck naznačuje, že bezpečnosť okolia pre výrobcu nebola prvoradá.

Mohlo by vás zaujímať:

Zatiaľ čo iné automobily majú exteriér navrhnutý tak, aby bolo pri náraze čo najbezpečnejší pre chodcov a iných účastníkov premávky, Cybertruck nie. A práve toto so sebou prináša otázky týkajúce sa bezpečnosti. Teraz bola zaznamenaná vôbec prvá nehoda, ktorej jedným z účastníkov bol aj nový Cybertruck od Tesly. Na tému upozornil portál Theverge.

Ukázala sa pevnosť konštrukcie

Nehoda sa stala na ceste v Kalifornii, do Cybertrucku mala nabúrať Toyota Corolla z roku 2009, ktorú šoféroval 17-ročný mladík. Corolla mala z neznámych dôvodov odbočiť doprava, následne naraziť do hlineného násypu a opäť vstúpiť na vozovku, kde sa zrazila s Cybertruckom. Nehoda sa našťastie zaobišla bez vážnejších následkov.

Súvisiacie články

Head on today on CA-17
byu/boddhya incybertruck

Šofér Tesly odmietol pomoc záchranárov a nemusel byť prevezený do nemocnice, utrpel len ľahké zranenia. Ako dopadol vodič Toyoty, zdroj neuvádza. Elektromobil však potvrdil svoju pevnosť, čo dokazujú fotografie z miesta nehody. Zatiaľ čo Corolla je zdemolovaná poriadne, Cybertruck si odniesol len niekoľko škrabancov a aktivoval sa tiež bočný airbag na strane vodiča. Vozidlo však na obrázku môžeme vidieť len sprava, keďže fotografia zachytávajúca ľavú stranu k dispozícii nie je. Je možné, že tam je Cybertruck poškodený výraznejšie.

Náš tip
Máme nového kráľa? Ruský elektromobil dizajnom prekonáva legendárnu Multiplu
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.