Čerpacia stanica odstránila tankovacie stojany a nahradila ich nabíjacími

Majiteľ čerpacej stanice v americkom Marylande odstránil všetky tankovacie pumpy, aby ich nahradil vysokovýkonnými nabíjačkami pre elektrické vozidlá.

Ropní giganti budujú nabíjačky

Shell je lídrom v budovaní nabíjacej infraštruktúry. Po investovaní do ultra-fast nabíjacej siete Ionity v Európe buduje aj vlastné nabíjačky na svojich čerpacích staniciach.

Kanadská Petro Canada, britský British Petroleum a americký Chevron začali vo svojich čerpacích staniciach takisto budovať nabíjacie stanice.

Všetci spomínaní giganti však iba pridávajú nabíjačky ako doplnok k svojim existujúcim čerpacím staniciam.

Nahradil všetky čerpacie stojany nabíjacími

Majiteľ čerpacej stanice v meste Takoma Park v Marylande odstránil všetky tankovacie stojany nainštaloval 4 výkonné nabíjacie stanice.

Súvisiacie články

Podľa CNBC majiteľ povedal, že je nespokojný s tým, ako ropné spoločnosti uzatvárajú zmluvy – napríklad zakazujú využívanie viacerých dodávateľov alebo automaticky predlžujú zmluvy v prípade, keď sa nepredá určitý objem palív. Problémová je tiež údržba. Kvôli týmto praktikám majiteľ zvažoval alternatívy.

Mesto Takoma Park navrhlo majiteľovi, aby kontaktoval “Inštitút elektrických vozidiel”. S podporou Electric Vehicle Institute nainštaloval štyri vysokovýkonné nabíjacie stanice s výkonom 200 kW a vodiči si môžu posedieť v obchode s občerstvením. Na obrazovkách vo vnútri môžu sledovať priebeh nabíjania svojho vozidla.

Neplánuje rýchlo zbohatnúť

Majiteľ si uvedomuje, že na cestách zatiaľ nie je veľa elektrických vozidiel a neočakáva, že na projekte rýchlo zbohatne. Vidí však potenciál do budúcnosti a enviromentálne výhody projektu. V štáte Maryland je prihlásených viac ako 20-tisíc elektrických vozidiel a sieť 600 nabíjacích staníc.

Projekt bol financovaný Inštitútom elektrických vozidiel a Úradom energetiky v Marylande, ktorí poskytli celkový grant vo výške 786 000 USD (721 000 eur).

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.