Car2go spustí v Paríži car-sharing elektromobilov Smart fortwo

Mobilita je momentálne vo svete automobilov číslo jedna. Každá významnejšia spoločnosť sa snaží do tejto problematiky prispieť aj svojím názorom. Vo veľkých svetových metropolách často býva problém dostať sa z jednej časti mesta do druhej. Všade je veľa áut, hromadná doprava je preplnená a  problémom sú aj výfukové plyny, ktoré dýchame. Jedným z možných riešení je napríklad car-sharing (zdieľanie automobilov), myslíme samozrejme elektromobilov, ktoré sú oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu ako bežné vozidlá.

Ideálny mestský elektromobil

V Paríži momentálne prebieha autosalón, na ktorom spoločnosť car2go predstavila projekt car-sharingu v Paríži. Bude sa jednať už o 15. európske mesto, v ktorom bude tento projekt bežať. K dispozícii bude 400 elektromobilov Smart EQ fortwo. Jedná sa o malý mestský elektromobil určený pre dve osoby, s ktorým nie je žiadny problém zaparkovať. Očakáva sa, že dopyt bude veľmi vysoký, preto je v pláne pridať niekoľko stoviek ďalších týchto vozidiel už v roku 2019. Smart je pre Paríž veľmi dobrou voľbou. V meste je populárny a dokonca sa vyrába vo Francúzsku. Okrem Paríža je čisto elektrický car-sharing Smartu dostupný v troch ďalších európskych metropolách – Amsterdame, Stuttgarte a Madride.

Súvisiacie články

Lepšie parkovanie a odľahčenie dopravy

Elektromobily nemajú len pozitívny vplyv na životné prostredie, ale car-sharingový princíp ako celok pomáha zlepšiť dopravu a parkovanie. Prieskum, ktorý sa uskutočnil na univerzite v Karlsruhe hovorí, že na jedno car2go vozidlo pripadá až 15 automobilov v súkromnom vlastníctve. Prieskum taktiež dokázal, že využívaním car2go sa značne znížil počet kilometrov, ktoré boli najazdené súkromnými automobilmi.

“Paríž ponúka ideálne podmienky pre náš car-sharingový program. Som si istý, že tu bude veľmi úspešný. Teší ma, že projekt môžeme začať s flotilou elektromobilov Smart fortwo. Hlavne preto, lebo sa jedná o jedny z najpopulárnejších automobilov v Paríži, ale zároveň sú to ideálne autá do mesta.” povedal riaditeľ car2go, Oliver Reppert.

Náš tip
PRVÝ ELEKTRICKÝ CAR-SHARINGOVÝ SYSTÉM SHARE’NGO VZNIKNE V KOŠICIACH

Zdroj: insideevs.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.