BYD bude vyrábať elektromobily v Európe. U našich susedov

BYD Sea Lion | Zdroj: Silicon.co.uk

Spoločnosť BYD Auto je čínsky výrobca automobilov, ktorý samozrejme vyrába aj elektrické vozidlá. Skratka BYD znamená Build Your Dreams, založená bola v roku 2003 a v poslednom období ide o významného svetového hráča na poli elektromobility. Značka je pomerne známa už aj na Slovensku, hovorí sa o nej dosť často, pretože produkuje veľmi zaujímavé kúsky, nielen výbavou, ale najmä cenou.

Najnovšie informácie hovoria o tom, že automobilka plánuje začať vyrábať svoje elektromobily aj v Európe. Závod by mal byť postavený v Maďarsku. O tom, že je plánovaná výroba v Európe, sme síce už nejaký čas vedeli, no krajina bola oznámená aj teraz. Na svojom facebookovom profile to potvrdil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijártó.

Súvisiacie články

O konečnej polohe sa rozhodovalo v 224 kolách, nakoniec zvíťazilo Maďarsko. BYD postaví svoju továreň na výrobu elektromobilov v meste Szeged. Investícia pomôže aj maďarskej ekonomike, keďže automobilka zamestná tisíce ľudí.

Portál Electrive uvádza, že spoločnosť BYD predáva svoje elektromobily oficiálne v 18 európskych krajinách, vrátane Maďarska. V Európe by mali byť do roka predstavené ďalšie tri nové modely.

Náš tip
Predaje elektromobilov onedlho prekonajú spaľováky. Do roku 2030 bude rozdiel markantný
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.