BMW investuje 200 miliónov eur do centra na vývoj batériových článkov

Koncern BMW Group pokračuje vo svojom ťažení zameranom na oblasť elektromobility. Aktuálne zahájil výstavbu nového centra zameraného na vývoj batériových článkov. Tie budú použité v batériách novej generácie a zabezpečia koncernovým vozidlám dojazd až 700 km. Celá investícia zhltne 200 miliónov eur.

Klaus Fröhlich – člen predstavenstva BMW Group zodpovedný za výskum a vývoj, Oliver Zipse – člen predstavenstva BMW Group zodpovedný za výrobu a bavorská ministerka financií Ilse Aignerová symbolicky zahájili výstavbu centra na vývoj batériových článkov. To vyrastie v Mníchove a bude niesť názov BMW Group Battery Cell Competence Centre. Počas 4 rokov tu BMW Group preinvestuje 200 miliónov eur a vytvorí 200 pracovných miest. Centrum bude spustené na začiatku roku 2019.

Náš tip
Automobilka BMW predstavila model i8 Roadster a inovované Coupé

Súvisiacie články

Hlavnou úlohou tohto centra bude zdokonaľovanie technológií batériových článkov. V laboratóriách a prototypových dielňach centra budú experti analyzovať konštrukcie a technológie batériových článkov, a to s cieľom vylepšenia vlastností batérií. Batérie novej generácie by mali pritom zabezpečiť vozidlám značky dojazd až 700 km na jedno nabitie.

“Všetky naše skúsenosti získané v oblasti článkov batérií sústredíme do nášho nového high-tech centra. Experti z celého sveta budú uskutočňovať výskum s cieľom zvýšenia životnosti a bezpečnosti batérií, ako aj urýchlenia ich nabíjania a zníženia ceny,” povedal Klaus Fröhlich.

Zdroj: tlačová správa

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.