Aston Martin predstavil elektrické SUV Lagonda

Aston Martin dnes odhalil fotografie konceptu svojho nadchádzajúceho modelu Lagonda, ktoré by malo byť prvým elektrickým ultra luxusným SUV na svete.

Dizajnový jazyk novinky pochádza z Lagonda Vision konceptu, ktorý bol predstavený na tohtoročnom autosalóne v Ženeve. Ten je náznakom, ako by nové SUV malo reálne vyzerať a Aston Martin potvrdil, že od tohto konceptu sa finálny model veľmi odlišovať nebude.

Marek Reichman, viceprezident spoločnosti Aston Martin:

“Lagonda SUV si zachová odvahu Vision konceptu. Lagonda je luxusná značka, ale má technologické korene. Svojimi jazdnými vlastnosťami nebude, ako ostatné SUV a preto si musí zachovať unikátny vzhľad.”

Malo by ísť o čisto elektromobil, Aston Martin zatiaľ nepovedal, či technológie budú vyvíjané priamo u nich alebo v spolupráci s nejakým technologickým partnerom. Keď sa nová Lagonda dostane na trh, na poli luxusných automobilov vo Veľkej Británii bude mať dvoch silných konkurentov. Rolls Royce Cullinan a Bentley Bentayga.

Súvisiacie články

Typickým znakom modelov značky Aston Martin bola vždy veľká, dlhá kapota, ktorá ukrývala veľké motory. V novinke kapota takmer neexistuje. Dôvod je jednoduchý – elektromotor. Batérie sú priamo v podlahe a každá náprava obsahuje svoj vlastný elektromotor, čo zaručuje veľký batožinový priestor a rovnako aj priestranný interiér.

Čo môžeme očakávať a kedy bude k dispozícii?

Dojazd elektromobilu by mal byť na úrovni až 600 kilometrov, no cena bude  určite veľmi vysoká. Na cesty by sa mal dostať už v roku 2021

Zdroj: auto123.com thedrive.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.