Acura už testuje svoj prvý elektromobil. Takto bude vyzerať

Acura ZDX koncept | Zdroj: electrek.co

Prvé elektromobily od značky Acura sú pripravené na testovanie a odhaľujú prvý pohľad na elektrickú budúcnosť automobilky. Ako informuje portál electrek.com, výkonné modely Acura ZDX a ZDX Type S by mali byť dostupné už v roku 2024.

Spolupráca Hondy a General Motors

Acura je značka, o ktorej nepočujeme často. Doteraz nevyrobila žiadny elektromobil a čo sa týka jej materskej spoločnosti Honda, v elektrickej technológii tiež oproti konkurencii podstatne zaostáva.

Acura ZDX | Zdroj: electrek.co

Honda sa v roku 2021 spojila s General Motors, aby urýchlila svoju stratégiu zameranú na elektromobily. To chce zabezpečiť pomocou platformy Ultium od General Motors, ktorá má na starosti pohon elektrických vozidiel Acura a Honda.

Súvisiacie články

Acura ZDX a ZDX Type S

V apríli General Motors a Honda oznámili, že plánujú spoločne vyvinúť sériu cenovo dostupných elektromobilov. S konceptom Precision SUV sme sa bližšie pozreli na to, ako môže vyzerať elektromobil Acura v budúcnosti. Ide však stále len o koncept, takže reálne vozidlo môže vyzerať aj úplne odlišne. Podľa zástupcov Acury jej prvé modely elektromobilov však budú obsahovať mnoho rovnakých dizajnových prvkov a vlastností konceptu. Aj keď sú elektromobily Acura zahalené do kamufláže, stále môžeme vidieť celkový profil vozidla. Ten sa podobá na stredne veľké SUV.

Acura ZDX | Zdroj: electrek.co
Acura ZDX | Zdroj: electrek.co

Uhlíkovú neutralitu chce značka Acura dosiahnuť v roku 2050 a jej materská spoločnosť Honda v priebehu nasledujúceho desaťročia plánuje investovať približne 40 miliárd dolárov do výroby 30 čisto elektrických vozidiel. Automobilka sa spojila s čínskym výrobcom batérií s cieľom vyrobiť a zabezpečiť dostatočné kapacity batérií pre viac ako 1 milión elektromobilov, ktoré plánuje vyrobiť od roku 2024 do roku 2030.

Náš tip
Akčný plán rozvoja elektromobility pre Slovensko prešiel pripomienkovaním. Toto mu vyčítajú najviac
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.