MojElektromobil

Hyundai Kona Electric patrí medzi najpredávanejšie elektromobily. Hyundai ich predal už vyše 120-tisíc, do nového roku ide s dizajnovými zmenami a novými funkciami.

2021 Hyundai Kona Electric

Batéria bez zmien

Pohonná jednotka sa nezmenila. Kona Electric má stále v ponuke 39 alebo 64 kWh batériu, ktoré ponúkajú rovnaký WLTP dojazd (484 km) ako súčasná verzia. Model 2021 je však dlhší o 25 mm.

Najväčšia dizajnová zmena prichádza v prednej časti vozidla. Nová maska je uhladenejšia a elegantnejšia, stále je výrazne vidieť obrysy poklopu nabíjacieho portu. Dizajn prednej masky zvýrazňujú denné LED svetlá. Pre porovnanie so súčasnou verziou si prečítajte náš test.

Vylepšenia interiéru

Nová Kona Electric bude mať vylepšené používateľské prostredie. Má nový 10,25-palcový centrálny displej, pričom za príplatok v ňom dostanete aj funkcie ako Bluelink®, Hyundai LIVE Services, Apple CarPlay a Android Auto.

V základnej výbave nájdete 8-palcový displej, s ktorým tiež dostanete funkcie Android Auto a Apple Car Play.

Nové funkcie sa týkajú aj bezpečnosti. Vo vozidle sú v novom modelovom roku aj funkcia sledovania mŕtvych uhlov, predchádzanie kolízii s protiidúcim vozidlom, upozornenie rozjazdu vedúceho vozidla, senzory na zadných sedadlách a senzory bezpečného vystúpenia z vozidla.

Pozrite si video novej Kona Electric, ktorá sa vyrába vo fabrike v českých Nošiviciach.

12. novembra 2020

Pravidlá diskusie

Portál MojElektromobil.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+