Volkswagen Golf GTI v roku 2026 dorazí ako plne elektrický model

Nie je to tak dávno, čo sa aj na našom trhu predával plne elektrický Volkswagen e-Golf. Napriek tomu, že sa tešil značnej popularite a celosvetovo bolo vyrobených 145 000 kusov, ku koncu roka 2020 došlo k oficiálnemu ukončeniu jeho výroby. Žezlo na elektrickom poli mal prebrať model Volkswagen ID.3.

Ako postupne plynul čas, začali sa objavovať informácie, že budúcnosť modelu Golf v portfóliu koncernu nie je vôbec istá. Ešte v apríli 2022 priamo riaditeľ značky Volkswagen, Thomas Schäfer uviedol, že budúcnosť Golfu je poriadne neistá a jeho 8. generácia by mohla byť tou úplne poslednou.

Neistota panovala len krátky čas. Hneď v úvode roka 2023 sme sa totiž dozvedeli, že Volkswagen sa ikonického mena vzdať nakoniec nechce a rád by ho využíval pre nový plne elektrický model z rodiny Volkswagen .ID. Pripravovaný “Volkswagen ID. Golf” sa potenciálne mal na trhu objaviť už v roku 2024.

Súvisiacie články

Najnovšie sa priamo z oficiálnych zdrojov dozvedáme, že v roku 2026 bude predstavený plne elektrický Volkswagen Golf GTI. Prezradil to dizajnový šéf značky, Andreas Mindt v príspevku na sociálnej sieti Instagram. Akékoľvek podrobnosti nateraz chýbajú. Zverejnená bola len nosná informácia o elektrickej verzii ikonického modelu spolu so skicou, ktorá naznačuje ako vyzerá aktuálna predstava dizajnérov.

Za zmienku v tomto kontexte ale stojí, že Volkswagen už v septembri 2023 prezentoval konceptový model “ID. GTI Concept”. Technické informácie si nechal pre seba, no prezradil, že koncept vychádza z modelu Volkswagen ID. 2all a vyrásť má na podvozkovej platforme MEB Entry s pohonom prednej nápravy.

Vzorový model Volkswagen ID. 2all je pripravovaný ako “cenovo dostupný elektromobil pre masy”. ID. 2all prichádza s pohonom prednej nápravy, výkonom elektromotora 166 kW, zrýchlením z 0 na 100 km/h pod 7 sekúnd a maximálnou rýchlosťou 160 km/h. Dojazd podľa metodiky WLTP bude dosahovať hodnotu až 450 km. Na nabitie akumulátora z 10 na 80% kapacity postačí približne 20 minút. Ako veľmi sa od týchto parametrov bude odkláňať verzia “ID. GTI Concept” nie je známe a budeme si musieť počkať na formálne odhalenie.

ID. GTI Concept | Zdroj: Volkswagen
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.