Tretí Tesla Supercharger na Slovensku bol slávnostne spustený

Slovenská sieť nabíjacích staníc Tesla Supercharger sa dnes teší z ďalšieho prírastku. V poradí tretia rýchlonabíjacia lokalita na našom území vyrástla pri Liptovskom Mikuláši, v rezorte Demänová Village, priamo pri hlavnom cestnom ťahu cez Demänovskú dolinu. Prvé dve stanice fungujú v Bratislave a pri Zvolene.

Výstavbu sme so záujmom sledovali, dnes sa už tešíme z oficiálneho spustenia prevádzky prvých štyroch rýchlonabíjacích stojanov. K tým sa už čoskoro pripojí aj zostávajúce kvarteto. Celkovo tu bude možné maximálnym výkonom 130 kW nabíjať štyri elektromobily súčasne, pričom predpripravené je rozšírenie na 8 stojanov

Slávnostné otvorenie novej nabíjacej lokality, ktoré prebieha v dňoch 29. – 30. novembra 2019, spolu so stretnutím fanúšikov elektromobility pod taktovkou Tesla Clubu, sprevádza prehliadka areálu, diskusie, odborné prednášky i živá diskusia. 

Kľúčovou súčasťou slávnostného otvorenia bol záťažový test nabíjania na Tesla Superchargeri.

Súvisiacie články

 

Sladkou bodkou na záver tohto stretnutia, ktoré slovenskú elektromobilitu posunulo opäť o niečo vpred, bude sobotná prezentácia elektromobilov, ich nabíjania a samozrejme aj testovacie jazdy. Tie prítomným zvedavcom ukázali, že hoci elektromobily pod kapotou nemajú spaľovací motor, koní tu ukrývajú požehnane. 

Na Slovensku majú v dohľadnej dobe pod záštitou Tesly pribudnúť ešte dve ďalšie rýchlonabíjacie lokality.

Náš tip
Ďalší Supercharger bude v Trenčíne. Brno už inštalujú | Blesková správa
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.