Tesla V10 softvér má dve kľúčové novinky. Pozeranie filmov a samostatné vyparkovanie

Nová aktualizácia softvéru Tesly s označením V10 sa pomaly dostáva k prvým majiteľom. Ide o rozsiahlu aktualizáciu. Pozrite si všetky nové funkcie a vylepšenia Tesly. Aktualizácia sa už dostala aj do Európy a do slovenských vozidiel Tesla. Screenshoty z obrazovky si môžete pozrieť na konci článku.

Hra Cuphead – Tesla Edition

Aktualizáciu V10 môžeme označiť za aktualizáciu pre zábavnejšie využitie voľného času v elektromobiloch Tesla. Spoločnosť sa zamerala hlavne na čas strávený na nabíjacích staniciach.

Cuphead je klasická akčná počítačová hra inšpirovaná karikatúrami z 30. rokov. Tesla bude podporovať aj Xbox ovládače s USB vstupom pre hru Tesla Arcade.

Tesla kino

Jednou z najočakávanejších funkcií je možnosť pozerať videá v čase, keď je vozidlo zaparkované. Tesla využila aj potenciál skvelého audio systému svojich vozidiel a novú funkciu nazvala „Tesla kino“.

Tesla začala na staniciach Supercharger inštalovať bezplatné Wi-Fi siete, aby ich majitelia mohli využívať aj na pozeranie filmov. Pre ľudí, ktorí si radi zaspievajú, Tesla priniesla funkciu “karaoke”. Prehrávať hudbu bude možné aj počas jazdy, texty piesní sa však zobrazia iba počas parkovania.

3D vizualizácia jazdy

Vizualizácia jazdy na displeji bola vylepšená tak, aby zobrazovala ďalšie objekty a čiary jazdných pruhov okolo vozidla vo viacerých prostrediach.

Môžete dočasne upraviť uhly pohľadu na obrazovke a priblížiť objekty.

Automatická zmena jazdného pruhu

Tesla zvýraznila miesto, na ktoré v susednom pruhu plánuje vozidlo prejsť.

I’m feeling lucky/hungry

Funkciu navrhnutú jedným z majiteľov Tesly sa Musk rozhodol zahrnúť aj do novej aktualizácie V10. Funkcia “Skúsim šťastie” vás cez navigáciu zavedie na náhodnú turistickú atrakciu a funkcia “Som hladný” vyhľadá vhodné reštaurácie. Tesla tak zviditeľní aj lokálne a malé podniky.

Súvisiacie články

Ďalšie vylepšenia softvéru

Staré videozáznamy z režimu Sentry Mode sa po novom automaticky odstránia v prípade, že na USB nie je dostatok miesta z 5 GB úložného priestoru.

Budete môcť ľahšie zistiť, ktorá verzia aktualizácie softvéru sa sťahuje a ktorá príde najbližšie. Dolná lišta prešla reorganizáciou, aby sa zrýchlil prístup k najdôležitejším aplikáciám.

Smart Summon je historický moment

Funkcia Tesla Summon vám dokáže vyparkovať Teslu z garáže cez mobilnú aplikáciu. Nová aktualizácia však posúva Summon na nový level.

S funkciou Smart Summon a tlačidlom “Come to me” si nemusíte pamätať, kde na parkovisku ste zaparkovali svoju Teslu. Po stlačení tlačidla totiž vyparkuje a príde za vami sama.

Ide o historický míľnik v doprave ako takej, pretože verejnosť bude prvýkrát vidieť jazdiť autá bez šoférov. Funkcia Smart Summon nás približuje k 100 % autonómnej jazde automobilu, ktorú chce Tesla priniesť na cesty ešte tento rok z režimom FSD – Full Self-Driving.

Funkcia Smart Summon však bude dostupná iba v USA a na trhoch, na ktorých takúto formu autonómnej jazdy podporuje legislatíva. To nie je prípad Európskej únie a teda ani Slovenskej republiky.

Aktualizované: Už aj v EÚ a na Slovensku

Od našich čitateľov sa dozvedáme, že aktualizácia sa už dostala aj do Tesiel zaregistrovaných na Slovensku. Vo väčšine prípadov si regióny mimo USA počkajú na novú aktualizáciu aj niekoľko týždňov.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.